Alle artikelen

Inspirerende Boeken

Liefdevolle natuurlijke zorg rondom het sterven

Liefdevolle natuurlijke zorg rondom het sterven|Toke Bezuijen biedt met haar gids “Liefdevolle zorg rondom het sterven” een handreiking aan iedereen die ooit te maken krijgt met zorg rondom overlijden.

Boekrecensie door Eefje Smulders

Toke Bezuijen biedt met haar gids “Liefdevolle zorg rondom het sterven” een handreiking aan iedereen die ooit te maken krijgt met zorg rondom overlijden.

Inspirerende Boeken

'Over de redding van de ziel’ | Bernard Lievegoed

'Over de redding van de ziel’ | Bernard Lievegoed|Over de redding van de ziel’ van Bernard Lievegoed een onuitwisbare indruk gemaakt: “De boodschap van Lievegoed aan de mensheid is om vanuit een helder bewustzijn in het leven de dingen die op ons pad komen aan te gaan.

Boekrecensie Mirte Madelief van Zundert

Over de redding van de ziel’ van Bernard Lievegoed een onuitwisbare indruk gemaakt: “De boodschap van Lievegoed aan de mensheid is om vanuit een helder bewustzijn in het leven de dingen die op ons pad komen aan te gaan.

Portretten

Joost Heerschop

Joost Heerschop|Novalishoeve in Den Hoorn op Texel is naast een zorgboerderij met winkel, 40 hectare land en meerdere dieren, vooral ook een oplaadplek en broedplaats waar nieuwe ideeën kunnen ontstaan.

Coördinator Novalishoeve

Novalishoeve in Den Hoorn op Texel is naast een zorgboerderij met winkel, 40 hectare land en meerdere dieren, vooral ook een oplaadplek en broedplaats waar nieuwe ideeën kunnen ontstaan.

Portretten

Nathan Hof

Nathan Hof|Sinds februari 2020 is Nathan komen wonen en werken op het Maartenhuis. Bij zijn start heeft hij de klussen aangepakt die waren blijven liggen. Nu heeft hij vooral grote plannen met de tuin.

Werkleider op het Maartenhuis Texel

Sinds februari 2020 is Nathan komen wonen en werken op het Maartenhuis. Bij zijn start heeft hij de klussen aangepakt die waren blijven liggen. Nu heeft hij vooral grote plannen met de tuin.

Portretten

Sander van Hesteren en Marijke Levelink

Sander van Hesteren en Marijke Levelink|Verbinding is dan ook een belangrijk uitgangspunt in de werkvormen die Horus Consult aanbiedt. Of dit nu in een persoonlijk traject, teamverband, of één van de groepsreizen is.

vormen samen Horus Consult

Verbinding is dan ook een belangrijk uitgangspunt in de werkvormen die Horus Consult aanbiedt. Of dit nu in een persoonlijk traject, teamverband, of één van de groepsreizen is.

Portretten

Vlechtwerk Therapeuticum Egelantier

Vlechtwerk Therapeuticum Egelantier|Voor Therapeuticum de Egelantier in Bergen staat het jaar 2020 in het teken van een transformatie. Een transformatie van alles onder één dak, naar een vlechtwerk van verschillende disciplines verspreid over de regio Alkmaar/Bergen die een gezamenlijke visie en missie hebben op gezondheidszorg.

De transformatie van een Therapeuticum

Voor Therapeuticum de Egelantier in Bergen staat het jaar 2020 in het teken van een transformatie. Een transformatie van alles onder één dak, naar een vlechtwerk van verschillende disciplines verspreid over de regio Alkmaar/Bergen die een gezamenlijke visie en missie hebben op gezondheidszorg.

Portretten

Maria Maris

Maria Maris|Maria Maris is jobcoach bij Fermento/Scorlewald. Fermento is een brood- en banketbakkerij aan de Kennemerstraatweg in Alkmaar die dagbesteding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Ze zijn onderdeel van Scorlewald, een antroposofische zorginstelling waar mensen wonen en werken.

Jobcoach bij Fermento

Maria Maris is jobcoach bij Fermento/Scorlewald. Fermento is een brood- en banketbakkerij aan de Kennemerstraatweg in Alkmaar die dagbesteding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Ze zijn onderdeel van Scorlewald, een antroposofische zorginstelling waar mensen wonen en werken.

Portretten

Marijke de Vries

Marijke de Vries|Marijke de Vries is beeldend kunstzinnig therapeut. Ze heeft haar eigen praktijk voor kunstzinnige therapie in Haarlem en daarnaast werkt ze in de psychiatrie als vaktherapeut/behandelaar.

Kunstzinnig therapeut

Marijke de Vries is beeldend kunstzinnig therapeut. Ze heeft haar eigen praktijk voor kunstzinnige therapie in Haarlem en daarnaast werkt ze in de psychiatrie als vaktherapeut/behandelaar.

Portretten

Marin van Wijnen

Marin van Wijnen|Marin van Wijnen trad per 1 oktober 2019 aan als bestuurder van Stichting Vrijescholen Ithaka: een overkoepelende organisatie die veertien vrijescholen bundelt in de regio Noord- en Zuid-Holland. Een stichting die ervoor zorgt dat de aangesloten scholen het best mogelijke onderwijs kunnen leveren.

Bestuurder bij Stichting Vrijescholen Ithaka

Marin van Wijnen trad per 1 oktober 2019 aan als bestuurder van Stichting Vrijescholen Ithaka: een overkoepelende organisatie die veertien vrijescholen bundelt in de regio Noord- en Zuid-Holland. Een stichting die ervoor zorgt dat de aangesloten scholen het best mogelijke onderwijs kunnen leveren.

Portretten

Lucky van der Leen en Barbara Gerlach

Lucky van der Leen en Barbara Gerlach|Anderhalf jaar geleden klopte Lucky van der Leen aan bij Barbara Gerlach, oprichtster van kinderopvang Het Bonte Huis in Haarlem, of ze misschien wel eens nagedacht had over een franchise-formule. Lucky deed haar naam eer aan en bracht Barbara precies wat ze op dat moment nodig had.

Eigenaressen van Het Bonte Huis in Heemstede en Haarlem

Anderhalf jaar geleden klopte Lucky van der Leen aan bij Barbara Gerlach, oprichtster van kinderopvang Het Bonte Huis in Haarlem, of ze misschien wel eens nagedacht had over een franchise-formule. Lucky deed haar naam eer aan en bracht Barbara precies wat ze op dat moment nodig had.

Portretten

Els Baron

Els Baron|Toen ik hier zes jaar geleden kwam werken, wist ik nog niks over antroposofie. Het was wel één van de redenen dat ik solliciteerde. Ik had al eerder in een woonhuis gewerkt met jongeren met een ernstige meervoudige beperking en vroeg me daarom af wat ik bij Rozemarijn nog wilde leren.

Groepsbegeleider bij Ferm Rozemarijn in Haarlem

Toen ik hier zes jaar geleden kwam werken, wist ik nog niks over antroposofie. Het was wel één van de redenen dat ik solliciteerde. Ik had al eerder in een woonhuis gewerkt met jongeren met een ernstige meervoudige beperking en vroeg me daarom af wat ik bij Rozemarijn nog wilde leren.

Wat is

Het vrijeschool onderwijs

Het vrijeschool onderwijs|Op 7 september 1919 richtte Rudolf Steiner de eerste vrijeschool op. Steeds meer mensen gunnen hun kind(eren) deze vorm van onderwijs. Maar wat is het eigenlijk? Hoe ontstond het? En belangrijker nog, wat maakt het vrijeschoolonderwijs zo bijzonder?

Thema artikel over het vrijeschool onderwijs

Op 7 september 1919 richtte Rudolf Steiner de eerste vrijeschool op. Steeds meer mensen gunnen hun kind(eren) deze vorm van onderwijs. Maar wat is het eigenlijk? Hoe ontstond het? En belangrijker nog, wat maakt het vrijeschoolonderwijs zo bijzonder?

Portretten

Saskia Jelsma en Linda van Lancelot

Saskia Jelsma en Linda van Lancelot|Het Vrijeschool onderwijs staat bekend om zijn kunstzinnige vakken. Op basisschool de Sterrenzanger in Alkmaar is persoonsvorming en socialisatie een speerpunt en omdat dramalessen hier veel aan kunnen bijdragen, is de school een co-teaching traject aangegaan met dramadocent Saskia Jelsma.

Dramadocent en klassedocent op vrijeschool de Sterrenzanger

Het Vrijeschool onderwijs staat bekend om zijn kunstzinnige vakken. Op basisschool de Sterrenzanger in Alkmaar is persoonsvorming en socialisatie een speerpunt en omdat dramalessen hier veel aan kunnen bijdragen, is de school een co-teaching traject aangegaan met dramadocent Saskia Jelsma.

Portretten

Ina Gaus

Ina Gaus|Ruim een jaar na het afstuderen aan Academie de Wervel hoort Ina Gaus over Davis Counseling: een intensieve methode voor dyslectische mensen die bij alle leerprocessen is toe te passen. Ze doet de opleiding en merkt dat deze vorm kinderen met dyslexie daadwerkelijk helpt. Een passie is geboren.

Kunstzinnig therapeut en Davis dyslexie counseler

Ruim een jaar na het afstuderen aan Academie de Wervel hoort Ina Gaus over Davis Counseling: een intensieve methode voor dyslectische mensen die bij alle leerprocessen is toe te passen. Ze doet de opleiding en merkt dat deze vorm kinderen met dyslexie daadwerkelijk helpt. Een passie is geboren.

Portretten

Jacoline Wiskerke

Jacoline Wiskerke|Jacoline Wiskerke kwaliteitsmedewerker bij Stiching Vrijescholen Ithaka. Met haar achtergrond als onderwijsadviseur en door haar baan als directeur van de Toermalijn, waardoor ze met beide benen in het vrijeschool onderwijs staat, heeft ze een duidelijke visie op goed onderwijs.

Kwaliteitsmedewerker Stichting Vrijescholen Ithaka

Jacoline Wiskerke kwaliteitsmedewerker bij Stiching Vrijescholen Ithaka. Met haar achtergrond als onderwijsadviseur en door haar baan als directeur van de Toermalijn, waardoor ze met beide benen in het vrijeschool onderwijs staat, heeft ze een duidelijke visie op goed onderwijs.

Wat is

De vier temperamenten

De vier temperamenten|Rudolf Steiner koppelde de theorie van de temperamenten aan het vierledig mensbeeld. Volgens Steiner komt je temperament voort uit twee stromen; namelijk de erfelijkheidsstroom en de individuele stroom. Lees hoe je je eigen temperament kunt onderscheiden en bijsturen als dat nodig is.

Thema artikel over de vier temperamenten

Rudolf Steiner koppelde de theorie van de temperamenten aan het vierledig mensbeeld. Volgens Steiner komt je temperament voort uit twee stromen; namelijk de erfelijkheidsstroom en de individuele stroom. Lees hoe je je eigen temperament kunt onderscheiden en bijsturen als dat nodig is.

Portretten

Petra Rhodens-Homans

Petra Rhodens-Homans|De van oorsprong reguliere fysiotherapeute Petra Rhodens-Homan kwam via een omweg terecht bij de antroposofische variant: 'Ik ben heel blij dat dat op mijn pad is gekomen. Het voegt zoveel toe aan wat ik voor mensen kan betekenen.' Ze werkt bij Fysiotherapie Huiswaard in Alkmaar.

antroposofisch fysiotherapeute

De van oorsprong reguliere fysiotherapeute Petra Rhodens-Homan kwam via een omweg terecht bij de antroposofische variant: 'Ik ben heel blij dat dat op mijn pad is gekomen. Het voegt zoveel toe aan wat ik voor mensen kan betekenen.' Ze werkt bij Fysiotherapie Huiswaard in Alkmaar.

Portretten

Stichting Opvang Anders

Stichting Opvang Anders|Opvang Anders in Amstelveen is een antroposofische kinderopvang die zijn naam eer aandoet. Het is een non-profit organisatie waar alle inkomsten weer terugstromen om de kwaliteit waar ze voor staan te kunnen waarborgen. Een opvang waar kinderen van 0-4 jaar een warm welkom wacht...

antroposofische kinderopvang in Amstelveen

Opvang Anders in Amstelveen is een antroposofische kinderopvang die zijn naam eer aandoet. Het is een non-profit organisatie waar alle inkomsten weer terugstromen om de kwaliteit waar ze voor staan te kunnen waarborgen. Een opvang waar kinderen van 0-4 jaar een warm welkom wacht...

Wat is

Antroposofische Architectuur

Antroposofische Architectuur|Rudolf Steiner zette zich net als andere architecten uit zijn tijd, af tegen de negentien eeuwse neostijlen. In zijn uitleg onderscheidt hij zich in de functie van het gebouw. Los van dat een gebouw de functie heeft, van bijvoorbeeld onderdak bieden, Zou het gebouw ook als opvoeder moeten dienen...

Thema artikel over antroposofische architectuur

Rudolf Steiner zette zich net als andere architecten uit zijn tijd, af tegen de negentien eeuwse neostijlen. In zijn uitleg onderscheidt hij zich in de functie van het gebouw. Los van dat een gebouw de functie heeft, van bijvoorbeeld onderdak bieden, Zou het gebouw ook als opvoeder moeten dienen...

Portretten

Van Dam Huis

Van Dam Huis|Sinds 2002 is er al de wens om een antroposofisch gezondheidscentrum te openen waarin het Therapeuticum Haarlem, het Bureau ouder- en kindzorg en de Antroposofische Vereniging Haarlem hun kennis en expertise kunnen bundelen. In de zomer van dit jaar opent het Van Dam huis haar deuren...

Centrum voor Antroposofie en gezondheidszorg

Sinds 2002 is er al de wens om een antroposofisch gezondheidscentrum te openen waarin het Therapeuticum Haarlem, het Bureau ouder- en kindzorg en de Antroposofische Vereniging Haarlem hun kennis en expertise kunnen bundelen. In de zomer van dit jaar opent het Van Dam huis haar deuren...

Portretten

Cornelia Wiemers

Cornelia Wiemers|'Muziek én beweging, dat zijn de twee pijlers waarop ik mijn therapie baseer. Die passie voor beweging ontdekte ik tijdens mijn opleiding aan de Freie Musikschule (Vrije Muziekschool). Ik had toen al het gevoel dat ik daar nog iets mee wilde en een paar jaar later kwam Dalcroze-ritmiek op mijn pad.

Muziektherapeute, heilpedagoge en Dalcroze-ritmiek docente

'Muziek én beweging, dat zijn de twee pijlers waarop ik mijn therapie baseer. Die passie voor beweging ontdekte ik tijdens mijn opleiding aan de Freie Musikschule (Vrije Muziekschool). Ik had toen al het gevoel dat ik daar nog iets mee wilde en een paar jaar later kwam Dalcroze-ritmiek op mijn pad.

Portretten

Jan Jimmink

Jan Jimmink|Vanwege mijn psychische problematiek zocht ik in 2011 naar een plek waar ik met meer gelijkgestemden kon wonen en waar ik enige vorm van zorg zou hebben. Ik woonde toen al tien jaar op mezelf in Schagen, maar vanwege mijn dwang- en angststoornis ging dat niet meer.

appartementbewoner in zorgboerderij Dijkgatshoeve

Vanwege mijn psychische problematiek zocht ik in 2011 naar een plek waar ik met meer gelijkgestemden kon wonen en waar ik enige vorm van zorg zou hebben. Ik woonde toen al tien jaar op mezelf in Schagen, maar vanwege mijn dwang- en angststoornis ging dat niet meer.

Portretten

Anne Muller

Anne Muller|Anne Muller is 29 jaar en woont vanaf de oprichting in 2011 in een van de twee groepen op Dijkgatshoeve. Ze heeft haar eigen kamer. Iedereen die op de boerderij woont, helpt mee in het bedrijf. Na het gezamenlijke ontbijt klinkt de klankschaal, begint het werkoverleg en wordt de spreuk van de dag...

groepsbewoner in zorgboerderij Dijkgatshoeve

Anne Muller is 29 jaar en woont vanaf de oprichting in 2011 in een van de twee groepen op Dijkgatshoeve. Ze heeft haar eigen kamer. Iedereen die op de boerderij woont, helpt mee in het bedrijf. Na het gezamenlijke ontbijt klinkt de klankschaal, begint het werkoverleg en wordt de spreuk van de dag...

Portretten

Jacqueline Braak

Jacqueline Braak|De Vrijeschool Castricum kon in september 2017 haar deuren openen dankzij het onverwoestbare enthousiasme én doorzettingsvermogen van twee moeders. Jacqueline Braak is daar een van. Wat in maart 2015 begon als een initiatief naast haar baan als studie-adviseur op de VU en haar kinderen,...

Oprichtster en kwartiermaker Vrijeschool Castricum

De Vrijeschool Castricum kon in september 2017 haar deuren openen dankzij het onverwoestbare enthousiasme én doorzettingsvermogen van twee moeders. Jacqueline Braak is daar een van. Wat in maart 2015 begon als een initiatief naast haar baan als studie-adviseur op de VU en haar kinderen,...

Wat is

Denken - Voelen - Willen

Denken - Voelen - Willen|Denken, Voelen en Willen. Drie krachten die, als ze in balans zijn, zorgen voor een gezond, evenwichtig en vrij leven waardoor de mens zijn pad op aarde op de juiste manier kan doorlopen. Deze zielenkrachten komen tot uiting in en via de menselijke gestalte, bestaande uit het hoofd, de romp en...

Thema-artikel over Denken - Voelen - Willen

Denken, Voelen en Willen. Drie krachten die, als ze in balans zijn, zorgen voor een gezond, evenwichtig en vrij leven waardoor de mens zijn pad op aarde op de juiste manier kan doorlopen. Deze zielenkrachten komen tot uiting in en via de menselijke gestalte, bestaande uit het hoofd, de romp en...

Portretten

Ceri en Annemiek Sait

Ceri en Annemiek Sait|Die zelfstandigheid werkt uiteindelijk wel beter voor ons. Wij zijn geïnspireerd door onze tijd in The Sheiling, waar je als werknemers samenwoont met de cliënten. We vinden dat de fijnste manier van werken omdat je doordat je samenleeft veel meer meebeweegt.

Zorgboerderij George Morris

Die zelfstandigheid werkt uiteindelijk wel beter voor ons. Wij zijn geïnspireerd door onze tijd in The Sheiling, waar je als werknemers samenwoont met de cliënten. We vinden dat de fijnste manier van werken omdat je doordat je samenleeft veel meer meebeweegt.

Portretten

Natasja Teesing

Natasja Teesing|Na een tijdje hoorde ik dat ze op deze plek een zelfoogsttuin wilden realiseren. Ik ben toen naar een open dag van Moestuin Leyduin gegaan, een andere zelfoogsttuin ook opgestart samen met stichting De Nieuwe Akker en was onmiddellijk verkocht...

Deelnemer bij Wij Telen Groenten

Na een tijdje hoorde ik dat ze op deze plek een zelfoogsttuin wilden realiseren. Ik ben toen naar een open dag van Moestuin Leyduin gegaan, een andere zelfoogsttuin ook opgestart samen met stichting De Nieuwe Akker en was onmiddellijk verkocht...

Portretten

Niek Dol

Niek Dol|Niek Dol runt met hulp van een aantal vrijwilligers zorgboerderij Vrouw Holle in Ursem. Niek is een man die zorgvuldig zijn woorden kiest en een eigen heldere visie op het zorgboeren heeft. Een visie die hij al doende heeft ontwikkeld. Alles wat hij doet, doet hij met gevoel en vanuit zijn hart.

Zorgboer van zorgboerderij Vrouw Holle

Niek Dol runt met hulp van een aantal vrijwilligers zorgboerderij Vrouw Holle in Ursem. Niek is een man die zorgvuldig zijn woorden kiest en een eigen heldere visie op het zorgboeren heeft. Een visie die hij al doende heeft ontwikkeld. Alles wat hij doet, doet hij met gevoel en vanuit zijn hart.

Lezingen

Zieke kinderen thuis:

Zieke kinderen thuis: |Op 10 & 17 mei gaf Tiny Ros, antroposofisch verpleegkundige, een inspirerende lezing over het verzorgen van het zieke kind met natuurlijke middelen. Wat kun je als ouder doen bij koorts, oorpijn, buikpijn en hoest? Ze besteedde ook aandacht aan het voorkomen van ziektes én de functie van ziek zijn.

Hoe verzorg je ze met natuurlijke middelen

Op 10 & 17 mei gaf Tiny Ros, antroposofisch verpleegkundige, een inspirerende lezing over het verzorgen van het zieke kind met natuurlijke middelen. Wat kun je als ouder doen bij koorts, oorpijn, buikpijn en hoest? Ze besteedde ook aandacht aan het voorkomen van ziektes én de functie van ziek zijn.

Portretten

Guido Heidendal

Guido Heidendal|Guido Heidendal maakte heel wat omzwervingen op het gebied van werk, voordat hij in 2007 met zijn eigen ecologisch klusbedrijf begon. Voor timmer-, schilder-, isolatie- en renovatiewerk met milieuvriendelijke en duurzame materialen kun je bij hem terecht.

Ecologisch bouwer

Guido Heidendal maakte heel wat omzwervingen op het gebied van werk, voordat hij in 2007 met zijn eigen ecologisch klusbedrijf begon. Voor timmer-, schilder-, isolatie- en renovatiewerk met milieuvriendelijke en duurzame materialen kun je bij hem terecht.

Portretten

Sjaak Groot

Sjaak Groot|Sjaak Groot studeerde af als fysiotherapeut, maar was na een cursus euritmie zo onder de indruk van dit vak dat hij besloot er nog een studie achteraan te doen. Na jaren werkervaring als euritmie docent, is hij sinds 2012 ook zelfstandig euritmie therapeut.

Euritmie therapeut

Sjaak Groot studeerde af als fysiotherapeut, maar was na een cursus euritmie zo onder de indruk van dit vak dat hij besloot er nog een studie achteraan te doen. Na jaren werkervaring als euritmie docent, is hij sinds 2012 ook zelfstandig euritmie therapeut.

Wat is

Euritmie

Euritmie|De bewegingskunst euritmie werd geboren op 1 september 1912, de dag waarop Rudolf Steiner de allereerste euritmie oefening gaf aan de negentienjarige Lory Smits. Lory wilde graag iets met kunst en beweging doen, en op advies van Rudolf Steiner was zij negen maanden eerder aan de slag gegaan...

Thema-artikel over Euritmie

De bewegingskunst euritmie werd geboren op 1 september 1912, de dag waarop Rudolf Steiner de allereerste euritmie oefening gaf aan de negentienjarige Lory Smits. Lory wilde graag iets met kunst en beweging doen, en op advies van Rudolf Steiner was zij negen maanden eerder aan de slag gegaan...

Portretten

Henk van der Wal

Henk van der Wal|De klant stapt straks bij ons letterlijk de bakkerswereld in. Via een aparte routing - die is aangegeven op de grond - kun je een gedeelte van de bakkerij betreden, zodat je met eigen ogen kunt zien hoe het deeg wordt gekneed, gebakken en af staat te koelen. Er komt een bibliotheek met boeken...

coördinator bij Fermento

De klant stapt straks bij ons letterlijk de bakkerswereld in. Via een aparte routing - die is aangegeven op de grond - kun je een gedeelte van de bakkerij betreden, zodat je met eigen ogen kunt zien hoe het deeg wordt gekneed, gebakken en af staat te koelen. Er komt een bibliotheek met boeken...

Portretten

Ardan Heerkens

Ardan Heerkens|Omdat de teksten en sacramenten waarmee wij werken doorgegeven zijn via Rudolf Steiner, wordt het door sommige mensen gezien als zijn gedachtegoed en krijgt het iets goeroe-achtigs. Maar zo is het niet. Steiner was een geesteswetenschapper en kreeg alle teksten door van boven...

Priester in de Christengemeenschap in Amsterdam

Omdat de teksten en sacramenten waarmee wij werken doorgegeven zijn via Rudolf Steiner, wordt het door sommige mensen gezien als zijn gedachtegoed en krijgt het iets goeroe-achtigs. Maar zo is het niet. Steiner was een geesteswetenschapper en kreeg alle teksten door van boven...

Portretten

Sarah Box

Sarah Box|Sarah Box studeerde filosofie toen ze er tijdens een reis door India opeens achterkwam dat ze de lerarenopleiding wilde gaan doen. In het laatste jaar van haar studie begon ze tegelijkertijd aan de Vrijeschool Pabo. Nu werkt ze als kleuterjuf op de Rudolf Steinerschool in Haarlem.

Kleuterjuf van de Rudolf Steinerschool in Haarlem

Sarah Box studeerde filosofie toen ze er tijdens een reis door India opeens achterkwam dat ze de lerarenopleiding wilde gaan doen. In het laatste jaar van haar studie begon ze tegelijkertijd aan de Vrijeschool Pabo. Nu werkt ze als kleuterjuf op de Rudolf Steinerschool in Haarlem.

Portretten

Hannah van der Schee

Hannah van der Schee|Hannah van der Schee kreeg in 2013 in India tijdens een meditatie door dat zij een stiltetuin mocht beginnen. Ze had er nog nooit van gehoord. Het bleek een tuin te zijn waar mensen uitgenodigd worden te onthaasten, zich te bezinnen en te mediteren. Een plek waar ze de stilte in zichzelf kunnen...

Initiator van de Regenboogtuin

Hannah van der Schee kreeg in 2013 in India tijdens een meditatie door dat zij een stiltetuin mocht beginnen. Ze had er nog nooit van gehoord. Het bleek een tuin te zijn waar mensen uitgenodigd worden te onthaasten, zich te bezinnen en te mediteren. Een plek waar ze de stilte in zichzelf kunnen...

Portretten

Carla Dert

Carla Dert|'Als mensen bij mij komen, gaat het vaak om loopbaanvragen als: Wil ik dit werk nog wel doen de komende jaren? Zo nee, wat wil ik dan? Kan ik dat wel? En hoe pak ik dat aan? Vragen waar je in mijn ogen alleen een juist antwoord op vindt, als je voor jezelf heel helder hebt waar het in het leven...

Loopbaanprofessional

'Als mensen bij mij komen, gaat het vaak om loopbaanvragen als: Wil ik dit werk nog wel doen de komende jaren? Zo nee, wat wil ik dan? Kan ik dat wel? En hoe pak ik dat aan? Vragen waar je in mijn ogen alleen een juist antwoord op vindt, als je voor jezelf heel helder hebt waar het in het leven...

Portretten

Tiny Ros

Tiny Ros|Tiny Ros (1956) heeft een missie. Samen met Joke Appelman (verpleegkundige antroposofische zorg) wil ze tegenwicht bieden aan de haast gestandaardiseerde manier waarop mensen in hun laatste levensfase worden behandeld. Naast deze palliatieve zorg,<br>biedt ze mensen met allerlei klachten verlichting

Verpleegkundige antroposofische zorg

Tiny Ros (1956) heeft een missie. Samen met Joke Appelman (verpleegkundige antroposofische zorg) wil ze tegenwicht bieden aan de haast gestandaardiseerde manier waarop mensen in hun laatste levensfase worden behandeld. Naast deze palliatieve zorg,
biedt ze mensen met allerlei klachten verlichting

Portretten

Véronique Delattre

Véronique Delattre|De avond van tevoren kijk ik welke cliënten er de volgende dag komen. Zo vorm ik op basis van mijn intuïtie alvast een beeld van iemand. Ik maak een schets, soms met wat woorden en kies alvast passende oefeningen. Het voordeel van deze manier van werken, is dat ik niet volledig op ga in het...

Stemtherapeute in Bergen

De avond van tevoren kijk ik welke cliënten er de volgende dag komen. Zo vorm ik op basis van mijn intuïtie alvast een beeld van iemand. Ik maak een schets, soms met wat woorden en kies alvast passende oefeningen. Het voordeel van deze manier van werken, is dat ik niet volledig op ga in het...

Portretten

Anna Robadey

Anna Robadey|Schildertherapie kan helpen bij psychische en lichamelijk klachten als depressie, ernstige obstipatie, slaap problemen, maar ook bijvoorbeeld kanker. Wanneer iemand bij mij in therapie gaat, laat ik diegene zes vrije beelden maken. De eerste drie worden gemaakt met houtskool...

schildertherapeut

Schildertherapie kan helpen bij psychische en lichamelijk klachten als depressie, ernstige obstipatie, slaap problemen, maar ook bijvoorbeeld kanker. Wanneer iemand bij mij in therapie gaat, laat ik diegene zes vrije beelden maken. De eerste drie worden gemaakt met houtskool...

Portretten

Suzanne Brouwer

Suzanne Brouwer|Bij het werken op antroposofische basis horen – onder andere – aanvullende therapieën. Zo is er spraaktherapie, kunstzinnige therapie, muziektherapie en uitwendige therapie. Dat zit in onze visie, in onze hele manier van denken; de drieledigheid, de vierledigheid, de levensfases.

GZ psycholoog bij specialistische GGZ Queeste in Alkmaar

Bij het werken op antroposofische basis horen – onder andere – aanvullende therapieën. Zo is er spraaktherapie, kunstzinnige therapie, muziektherapie en uitwendige therapie. Dat zit in onze visie, in onze hele manier van denken; de drieledigheid, de vierledigheid, de levensfases.

Portretten

Barbara Gerlach

Barbara Gerlach|Barbara Gerlach (64) is in HET BONTE HUIS bezig aan haar laatste carrière, zoals ze dat zelf zegt. Doordat Barbara pro-actief en spontaan reageert op de dingen die op haar pad komen, heeft ze al verschillende carrières gehad. Of dit echt haar laatste is, valt nog te bezien, want het kriebelt...

Oprichtster en eigenares van HET BONTE HUIS

Barbara Gerlach (64) is in HET BONTE HUIS bezig aan haar laatste carrière, zoals ze dat zelf zegt. Doordat Barbara pro-actief en spontaan reageert op de dingen die op haar pad komen, heeft ze al verschillende carrières gehad. Of dit echt haar laatste is, valt nog te bezien, want het kriebelt...

Portretten

Annejet Rümke

Annejet Rümke|Annejet Rümke (1955) werkte na haar huisartsenopleiding jaren in<br>de psychiatrie en kinderpsychiatrie. Sinds 1992 heeft ze een eigen praktijk als consultatief antroposofisch arts. De basis daarvoor werd gelegd tijdens...

Consultatief arts en gesprekstherapeut

Annejet Rümke (1955) werkte na haar huisartsenopleiding jaren in
de psychiatrie en kinderpsychiatrie. Sinds 1992 heeft ze een eigen praktijk als consultatief antroposofisch arts. De basis daarvoor werd gelegd tijdens...

Portretten

Masja Vissers

Masja Vissers|Masja Visscher (49) werkt als begeleider in de Green Canteen, een project waarin Rozemarijn en het Rudollf Steiner College samenwerken.<br>Masja verteld dat er in de hoofdkantine bijna altijd vier deelnemers zijn, en elke keer probeert zij...

Begeleidster in de Green Canteen

Masja Visscher (49) werkt als begeleider in de Green Canteen, een project waarin Rozemarijn en het Rudollf Steiner College samenwerken.
Masja verteld dat er in de hoofdkantine bijna altijd vier deelnemers zijn, en elke keer probeert zij...

Portretten

Yara van Drunen Littel

Yara van Drunen Littel|Yara van Drunen Littel (20) is deelneemster in de Green Canteen en verteld trots over haar werk. Tijdens haar schoolperiode op de schelp in Haarlem loopt ze al stage bij Rozemarijn waarbij ze één dag in de bakkerij werkt en de andere dag in de Green Canteen.

Deelneemster Green Canteen

Yara van Drunen Littel (20) is deelneemster in de Green Canteen en verteld trots over haar werk. Tijdens haar schoolperiode op de schelp in Haarlem loopt ze al stage bij Rozemarijn waarbij ze één dag in de bakkerij werkt en de andere dag in de Green Canteen.

Portretten

Dick Bruin

Dick Bruin|Dick Bruin (60), directeur van de parcivalschool in Hoorn, stapt energiek en enthousiast binnen voor het interview. Hij geeft al bijna 35 jaar les op de Vrije school. Als kind van 12 weet Dick al dat hij meester wil worden. Hij gaat studeren aan de Pabo in Alkmaar en leert daar het vrijschool...

Directeur Parcivalschool

Dick Bruin (60), directeur van de parcivalschool in Hoorn, stapt energiek en enthousiast binnen voor het interview. Hij geeft al bijna 35 jaar les op de Vrije school. Als kind van 12 weet Dick al dat hij meester wil worden. Hij gaat studeren aan de Pabo in Alkmaar en leert daar het vrijschool...

Portretten

Wouter Weerman

Wouter Weerman|Wouter werd geboren in Groningen en groeide op in Brabant, en is eigenlijk altijd bezig geweest met schilderen en tekenen. Doordat hij niet voor de kunstacademie kiest maar voor de vrijschool leraren opleiding in Zeist, komt hij in contact met de antroposofie en de kleurenleer van Goethe en Steiner.

Kunstschilder en oprichter van Stichting Waldar

Wouter werd geboren in Groningen en groeide op in Brabant, en is eigenlijk altijd bezig geweest met schilderen en tekenen. Doordat hij niet voor de kunstacademie kiest maar voor de vrijschool leraren opleiding in Zeist, komt hij in contact met de antroposofie en de kleurenleer van Goethe en Steiner.

Portretten

Lennard Begeer

Lennard Begeer|‘Euritmie vind ik een geweldig vak. Door het doen van specifieke bewegingen beïnvloed je direct je eigen welbevinden. Je slaapt beter, je activeert de stofwisseling en je leert beter omgaan met spanningsklachten. Dat werkt voor de patiënt heel...

Euritmie-therapeut

‘Euritmie vind ik een geweldig vak. Door het doen van specifieke bewegingen beïnvloed je direct je eigen welbevinden. Je slaapt beter, je activeert de stofwisseling en je leert beter omgaan met spanningsklachten. Dat werkt voor de patiënt heel...

Portretten

Marijke de Vries

Marijke de Vries|‘Kunst maken is een soort magie. Dat je door het scheppen een stukje lichtkracht en plezier in jezelf kunt terugvinden. Dat is zo helend.<br>Door het kunstzinnige word je je bewust van onbewuste lagen. Daar werkt de kunst altijd in door, daar geloof ik in en dat zie ik gebeuren en in die lagen

Kunstzinnig therapeut

‘Kunst maken is een soort magie. Dat je door het scheppen een stukje lichtkracht en plezier in jezelf kunt terugvinden. Dat is zo helend.
Door het kunstzinnige word je je bewust van onbewuste lagen. Daar werkt de kunst altijd in door, daar geloof ik in en dat zie ik gebeuren en in die lagen

advertenties & nieuwsbrief

Door antroposofie geïnspireerde initiatieven in Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica.