terug naar Basisonderwijs

Basisschool De Meiboom


Basisschool-de-meiboom | Basisschool De Meiboom in Hoofddorp. Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar natuurlijk ook voor kinderen. Op De Meiboom ervaren wij dat elke dag. Bij ons leren kinderen omdat ze het graag willen. openingstijden, contactgegevens, plattegrond
Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar natuurlijk ook voor kinderen. Op De Meiboom ervaren wij dat elke dag. Bij ons leren kinderen omdat ze het graag willen.

informatie

De Meiboom biedt kleinschalig en inspirerend vrijeschoolonderwijs voor kinderen uit de wijde omgeving. Bijzonder is onder meer de schooltuin waar veel kinderen op uit kijken en de mooie nieuwe keuken die voor lesdoeleinden gebruikt wordt. Overigens wordt er op een vrijeschool net zo hard geleerd als op andere scholen. Alleen krijg je bij De Meiboom net dat beetje meer mee. Met name creatieve en sociale vaardigheden waarvan je je hele verdere leven ontzettend veel plezier hebt.

Als vrijeschool is De Meiboom geïnspireerd door en gebaseerd op de visie van Rudolf Steiner. De Meiboom stelt zich ten doel rijk en goed onderwijs te verzorgen. Het spel is er nog een opvoedkundig doel en toetsen zijn er niet het enige uitgangspunt voor het bepalen van de inhoud van de lessen. De school staat open voor een breed publiek. De school voldoet aan alle door de onderwijsinspectie gestelde eisen en maakt daarnaast tijd en ruimte voor vakken als euritmie, vertelstof, toneel, muziek, vormtekenen, plantkunde, dierkunde en mineralogie. Kunstzinnige vorming is op De Meiboom verweven door alle vakken en daarbij is er veel aandacht voor het leren waarnemen.

Op De Meiboom staat de verbinding tussen het denken, voelen en willen centraal. Kinderen krijgen er de ruimte zich te verwonderen over de wereld, worden gewaardeerd in hun eigenheid en voelen zich gehoord en gezien.

Op De Meiboom is er in en buiten de klas veel aandacht voor het leven met de natuur. Dat komt tot uiting in de lessen en bijvoorbeeld ook in de jaarfeesten die als een herkenbare en herleidbare rode draad de school verbinden met de cyclus van de natuur.

Het gebouw en de omgeving ervan voelen aangenaam, stimuleren de leerling, wekken nieuwsgierigheid op en leveren een waardevolle bijdrage aan de functie van de school en aan haar omgeving.

Lees meer op www.demeiboom.nuContactgegevens

Contact gegevens

Basisschool De Meiboom
Hammarskjöldstraat 230 a
2131 VN Hoofddorp
0235623146
info@demeiboom.nu
www.demeiboom.nu

Plattegrond

terug naar Basisonderwijs
''Alleen de mens is tot het onmogelijke in staat.''

Johann Wolfgang
von Goethe

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Geïnspireerd doorAntroposofie
Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica