terug naar Basisonderwijs

De Sterrenzanger Vrijeschool basisonderwijs


De-sterrenzanger-vrijeschool-basisonderwijs | De Sterrenzanger Vrijeschool basisonderwijs in Alkmaar/Oudorp. De Sterrenzanger is gehuisvest in twee frisse gebouwen in een rustige wijk van Oudorp. De kleuterschool in de Raadhuisstraat en het hoofdgebouw in de Mercuriusstraat. Bij ons leren kinderen omdat ze het graag willen. openingstijden, contactgegevens, plattegrond
De Sterrenzanger is gehuisvest in twee frisse gebouwen in een rustige wijk van Oudorp. De kleuterschool in de Raadhuisstraat en het hoofdgebouw in de Mercuriusstraat. Bij ons leren kinderen omdat ze het graag willen.

informatie

De Sterrenzanger is een middelgrote knusse school in een rustige wijk van Oudorp. We hebben acht klassen waar gemiddeld 23 leerlingen in zitten. De klassen zijn enkelstromig, met uitzondering van onze combinatieklas 4-5. Daarin zitten 30 leerlingen. En onze kleine 6e klas met 13 leerlingen. Zij waren vorig jaar gecombineerd met de klas die nu naar de ARH in Bergen is gegaan, voortgezet vrijeschool onderwijs.

De klassen zijn groot genoeg voor de kinderen om zich sociaal te ontwikkelen en klein genoeg om alle leerlingen de aandacht te geven die zij nodig hebben.

Onze leerlingen komen uit verschillende gemeenten in de omgeving. Het merendeel is afkomstig uit Alkmaar, Oudorp, Heerhugowaard en Sint Pancras.

Onze school heeft drie groene schoolpleinen. Wij zijn ervan overtuigd dat een groen schoolplein het spel van de kinderen bevordert en de sociaal-emotionele ontwikkeling ondersteunt. 

Daarnaast is toneel/drama een speerpunt, net als de ontwikkeling van het portfolio van ieder kind en van RIJK leren, voor kinderen die meer aankunnen dan alleen de basisstof. 

Het uitgangspunt van een vrijeschool is simpel: Een leerling die enthousiast is, leert beter. We zorgen er dan ook altijd voor dat de leerstof aansluit bij de ontwikkeling van het kind en niet andersom. Het spreekt voor zich dat persoonlijke aandacht hierbij ontzettend belangrijk is.


Contactgegevens

Contact gegevens

De Sterrenzanger Vrijeschool basisonderwijs
Mercuriusstraat 13
1829 CE Alkmaar/Oudorp
072 5158418
www.desterrenzanger.nl

Plattegrond

terug naar Basisonderwijs
''Er zou weinig van mij overblijven indien ik alles moest afstaan, wat ik aan anderen te danken heb.''

Johann Wolfgang
von Goethe

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Geïnspireerd doorAntroposofie
Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica.