terug naar Basisonderwijs

Rudolf Steinerschool Alkmaar Vrijeschool basisonderwijs


Rudolf-steinerschool-alkmaar-vrijeschool-basisonderwijs | Rudolf Steinerschool Alkmaar Vrijeschool basisonderwijs in Alkmaar. Het uitgangspunt van een vrijeschool is in wezen eenvoudig: Een leerling die enthousiast is, leert beter. We zorgen er dan ook altijd voor dat de leerstof aansluit bij de ontwikkeling van het kind en niet andersom. openingstijden, contactgegevens, plattegrond
Het uitgangspunt van een vrijeschool is in wezen eenvoudig: Een leerling die enthousiast is, leert beter. We zorgen er dan ook altijd voor dat de leerstof aansluit bij de ontwikkeling van het kind en niet andersom.

informatie

Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar natuurlijk ook voor jonge kinderen. Op de Rudolf Steinerschool Alkmaar ervaren wij dat elke dag. Bij ons leren kinderen omdat ze het graag willen. Overigens wordt er op een vrijeschool net zo hard geleerd als op andere scholen. Alleen krijg je bij de Steinerschool Alkmaar net dat beetje meer mee. Met name creatieve en sociale vaardigheden waarvan je je hele leven veel plezier hebt.

Onze school ligt in de wijk Daalmeer. We hebben ongeveer 250 leerlingen van 4 tot 13 jaar, verdeeld over 10 groepen. Naast de klassenleerkrachten geven er drie vakleerkrachten les. Bovendien wordt er individuele hulp verzorgd door een remedial teacher. Voor leerlingen met een speciale zorg zijn hulpleerkrachten aangesteld. De leerlingenzorg wordt gecoördineerd door de intern begeleider.

Het schoolgebouw is onder organische architectuur gebouwd, hetgeen harmoniserend kan werken op de ontwikkeling van de kinderen. We hebben ruime groene schoolpleinen en tuinen, waar kinderen van alle leeftijden naar hartelust kunnen spelen.

Kijk voor meer informatie op: www.rsteinerschool.nl

Contactgegevens

Contact gegevens

Rudolf Steinerschool Alkmaar Vrijeschool basisonderwijs
Sperwerstraat 1
1826 KL Alkmaar
072-5618602
info@rsteinerschool.nl
www.rsteinerschool.nl

Plattegrond

terug naar Basisonderwijs
''Leven is het meervoud van lef''

Loesje

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Geïnspireerd doorAntroposofie
Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica.