terug naar Basisonderwijs

De toermalijn


De-toermalijn | De toermalijn in Hillegom. Leerlingen van De Toermalijn leren niet omdat het moet, maar omdat ze zelf willen. Het plezier in leren houdt niet op bij rekenen en taal. Ook de creatieve en sociale vaardigheden krijgen op onze school de nodige aandacht. openingstijden, contactgegevens, plattegrond
Leerlingen van De Toermalijn leren niet omdat het moet, maar omdat ze zelf willen. Het plezier in leren houdt niet op bij rekenen en taal. Ook de creatieve en sociale vaardigheden krijgen op onze school de nodige aandacht.

informatie

De Toermalijn is een kleine, knusse school in een rustige wijk van Hillegom. We hebben zeven klassen waar gemiddeld 23 leerlingen in zitten. We streven naar een gemiddelde van 25 leerlingen per klas. Dat is groot genoeg voor de kinderen om zich sociaal te ontwikkelen en klein genoeg om alle leerlingen de aandacht te geven die zij nodig hebben.

De Toermalijn is een vrijeschool. Naast de cognitieve ontwikkeling is er veel aandacht voor de kunstzinnige en sociale ontwikkeling. We spreken de eigen wil aan en laten leerlingen op zoektocht gaan. Zowel met het hoofd, het hart als met de handen. Zo kunnen de leerlingen optimaal groeien met hun verstand én hun gevoel. Zo groeien ze in de lengte én de diepte.

Het uitgangspunt van een vrijeschool is simpel: een leerling die  enthousiast is, leert beter. We zorgen er dan ook altijd voor dat de leerstof aansluit bij de ontwikkeling van het kind en  niet andersom.

De lessen starten met een gezamenlijke instructie. Vervolgens gaan de leerlingen gedifferentieerd verder met de lesstof. Leerkrachten geven structuur, houvast, rust en aandacht. Er is een vast rooster met een duidelijk ritme. Kinderen weten dus waar ze aan toe zijn en wat er van ze gevraagd wordt. Uitgangspunt is dat elk kind van nature speciale talenten en behoeften heeft. Met ons onderwijs willen we die graag ondersteunen en stimuleren.

Onze leerlingen komen uit verschillende gemeenten in de Bollenstreek. Het merendeel woont in Hillegom, Lisse, Sassenheim, Bennebroek, Nieuw-Vennep, Hoofddorp en Noordwijkerhout. 

Kijk voor meer informatie op www.de-toermalijn.nl

Contactgegevens

Contact gegevens

De toermalijn
Abellalaan 74
2182 TZ Hillegom
0252-52 48 99
info@de-toermalijn.nl
www.de-toermalijn.nl

Plattegrond

terug naar Basisonderwijs
''Leven is wat je overkomt wanneer je bezig bent om andere plannen te maken.''

John Lennon

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Geïnspireerd doorAntroposofie
Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica.