terug naar agenda

De toermalijn

Oudercollege over het onderwerp: JAARFEESTEN


Oudercollege over het onderwerp: JAARFEESTEN De toermalijn
Het was een langgekoesterde wens van de MR, van veel ouders en van de teamleden. En aanstaande maandag 8 oktober is het dan zo ver. Het eerste ouder-college met deze avond als onderwerp "De jaarfeesten".

Informatie

Oudercollege over het onderwerp: JAARFEESTEN


Het was een langgekoesterde wens van de MR, van veel ouders en van de teamleden. En aanstaande maandag 8 oktober is het dan zo ver. Het eerste ouder-college met deze avond als onderwerp "De jaarfeesten".


Ouder-college:

Het ouder-college wil een plek zijn voor vrijeschool ouders om zich te verdiepen in ‘typisch vrijeschool onderwerpen’. Soms zullen we gasten uitnodigen, soms zullen teamleden of ouders aan het woord laten. Altijd zullen we proberen om naast het geven van informatie ook een interessante activiteit te organiseren.


Jaarfeesten:

Op de vrijeschool vieren we veel jaarfeesten, die zorgen voor een duidelijke ritme in het jaar en ons onderwijs. Op dit moment is het Sint-Michaëls tijd.

In de middeleeuwen is men begonnen het feest te vieren van de aartsengel Michaël. Dit wordt van oudsher op de 29e september gevierd. De engel Michaël versloeg de draak en verjoeg hem uit de hemel. Hij is de engel van de goede wil, de strijder tegen het duister, de schenker van de innerlijke moed.

In deze periode worden de dagen korter en de nachten langer, de natuur trekt zich terug en ook de mens keert meer naar binnen. Michaël helpt ons moed te verzamelen om deze donkere periode door te komen. Tegenhanger van Sint-Michaël is Maria lichtmis dat op 2 februari gevierd wordt, dan worden de dagen juist langer dan de nachten en zie je de natuur weer langzaam gaan bloeien.

Andere jaarfeesten zijn o.a. Sint-Maarten, Sinterklaas, Advent, Kerst, Drie koningen, Maria lichtmis, Pasen, Pinksteren, Sint-Jan.


Op deze avond vertellen nog veel meer over de jaarfeesten, hoe we ze vieren en hoe we deze toepassen in ons onderwijs. 


U bent van harte welkom!

En mocht u ouders kennen die geen kinderen op de Toermalijn hebben, maar die wel geïnteresseerd zijn, kunt u hen ook uitnodigen!

Deze activiteit vond plaats op
maandag 8 oktober 2018

19:30 - 21:00

gratis

Contactgegevens

Contact gegevens

0252-52 48 99
info@de-toermalijn.nl
www.de-toermalijn.nl

Adres activiteit

Abellalaan 74
2182 TZ Hillegom

Plattegrond

terug naar agenda
''Als alles om je heen in bewerging is, is het tijd om stil te staan.
Als alles om je heen stilstaat, is het tijd om in beweging te komen.''

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Geïnspireerd doorAntroposofie
Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica