terug naar agenda

De Christengemeenschap Andrieskerk Amsterdam

Zomercursus 'Mens en kosmos'


Zomercursus 'Mens en kosmos' De Christengemeenschap Andrieskerk Amsterdam
Hoe verhoudt de mens zich tot de alomvattende hemelse ordening en hoe verhoudt deze ordening zich tot de mens en zijn organen? Met Liesbeth Bisterbosch (sterrenkundige), José Vlaar (euritmiste), Marion van Bree (arts) en Ardan Heerkens (priester) gaan we samen de weg die inzicht geeft in deze vraag.

Informatie

Hoe verhoudt de mens zich tot het grotere geheel? Vanaf het oerbegin richtte de mens zich naar de hemel, naar de sterrenwereld die in de loop van het zonnejaar aan ons voorbijtrekt. In deze hemelse ordening bewegen de planeten, elk met een eigen gang. Venus toont zich steeds volledig anders dan Jupiter. Hoe verhoudt de mens zich tot deze alomvattende hemelse ordening en hoe verhoudt deze ordening zich tot de mens en zijn organen? Met Liesbeth Bisterbosch (sterrenkundige), José Vlaar (euritmiste), Marion van Bree (arts) en Ardan Heerkens (priester) gaan we samen de weg die inzicht geeft in deze vraag.

De zomercursus gaat van start op woensdag 8 juli om 20.00 uur en is vervolgens van donderdag 9 tot zaterdag 11 juli van 10.00 tot 16.00 uur. Op donderdag 9 juli is er voorafgaand aan de cursus een mensenwijdingsdienst om 10.00 uur. Lunchpakket zelf meebrengen, voor koffie en thee wordt gezorgd. Optioneel: samen op de parkeerplaats van Artis kijken naar het planetenpaar Jupiter en Saturnus en de sterren (9 en 10 juli vanaf 22.00 uur). Aanmelden voor 1 juli via tel. 020 3417631 of per e-mail. Kosten: vrijwillige bijdrage naar draagkracht.

woensdag 8 juli 2020

20:00 - 16:00

vrijwillige bijdrage

Contactgegevens

Contact gegevens

020 6420769
gemeenteamsterdam@christengemeenschap.nl
amsterdam.christengemeenschap.nl

Adres activiteit

A.J. Ernststraat 869
1081 HL Amsterdam

Plattegrond

terug naar agenda
''Alleen de mens is tot het onmogelijke in staat.''

Johann Wolfgang
von Goethe

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Geïnspireerd doorAntroposofie
Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica