terug naar Therapeuten

Psychoanalytisch Kunstzinnig therapeut A.Lida van Twisk


Psychoanalytisch-kunstzinnig-therapeut-alida-van-twisk | Psychoanalytisch Kunstzinnig therapeut A.Lida van Twisk in Amsterdam. Psychoanalytisch Kunstzinnig Therapeut Ita Wegmanhuis Antroposofisch therapeuticum Amsterdam (Ma/Di/Vrij) GGZ. Altrecht Psychosomatiek Eikenboom Zeist (Wo/Do) Regionaal Psychiatrisch Ziekenhuis Woerden (Wo) openingstijden, contactgegevens, plattegrond
Psychoanalytisch Kunstzinnig Therapeut

Ita Wegmanhuis Antroposofisch therapeuticum Amsterdam (Ma/Di/Vrij)
GGZ. Altrecht Psychosomatiek Eikenboom Zeist (Wo/Do)
Regionaal Psychiatrisch Ziekenhuis Woerden (Wo)

informatie

Wat is Kunstzinnige Therapie

Kunstzinnige therapie is een non-verbale therapie die zich voornamelijk richt op het verbeelden van de in het innerlijk levende inhouden.

" De Stilte is daarbij een krachtige leermeester "
Bij deze vorm van therapie gaat het om het herkennen van de eigen levensvragen en het vergroten van de inzichten in de biografische ontwikkeling. Zo kan het kunstzinnige werk beschouwd worden als een spiegel voor bewuste en onbewuste processen. De verdrongen of afgesplitste aspecten van de persoonlijkheid kunnen op die manier weer waargenomen en geïntegreerd worden. De artistieke of esthetische beoordeling van het resultaat is daarbij niet van belang. 

De verschillende beeldende technieken die gebruikt worden in de kunstzinnige therapie raken elk aan een specifiek facet van onze psychische gesteldheid. De therapeut maakt bij het kennismakingsgesprek een voorlopige keuze uit dit paradigma van technieken om zo de therapie af te stemmen op de zorgvraag van de cliënt. Toch kunnen er tijdens de therapie inzichten ontstaan, die aanleiding zijn om nieuwe technieken te introduceren die aan de nieuwe inzichten recht doen. In deze zin is er geen sprake van een van te voren vastgesteld programma dat wordt afgewerkt. De therapie bepaalt zijn eigen dynamiek. 

Contactgegevens

Contact gegevens

Psychoanalytisch Kunstzinnig therapeut A.Lida van Twisk
Lida van Twisk
Weteringsschans 74
1017 XR Amsterdam
06 2935 1615
info@kunstzinnige-therapie.com
www.kunstzinnige-therapie.com

Plattegrond

terug naar Therapeuten
''Het is makkelijker jezelf zand in de ogen te strooien dan te werken aan een betere versie van jezelf''

Roos Vonk

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Geïnspireerd doorAntroposofie
Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica.