Nieuws

Nieuw seizoen begonnen


Op Stadstuinderij WTG is de lente voor de zesde keer begonnen!

Het is de tijd dat tuinder Erik de aarde weer gereed maakt voor het nieuwe teeltseizoen. Dat gebeurt om te beginnen met het losmaken van de bovenste decimeter grond en het opbrengen van een dikke laag compost. Compost, met daarin de biodynamische preparaten en een bescheiden hoeveelheid mest.
Zo wordt de bodem ontvankelijker voor de levenskrachten van zonlicht, maan en planeten. Het gaat om een goede samenwerking van aardse en kosmische krachten. De preparaten helpen bij het opnemen van levenskrachten. De gezonde bodem geeft de levenskrachten door aan de gewassen en zo kan je vertrouwen op een oogst van groente die ons mensen ècht kan voeden met vitale groente. Dat kan je niet kopen in de supermarkt.

Tuinder Erik werkt met aandacht op de akker, tuinder Koen doet dit in de Kas, samen met enthousiaste mensen en zo zijn we al met die werkers bezig met het telen van ècht voedsel. Door deze verzorgende manier van landbouw blijft de aarde gezond en kan zij ook de volgende generaties voeden.

Dank zij het koude voorjaar werden pas in de laatste week van maart de voorgetrokken tuinbonen geplant: zeven bedden zwarte aarde, met daarop het tere groen van de prille tuinboon-plantjes. Over ruim een week kan je ook al de eerste rijen dunne sprietjes van de raapsteeltjes ontdekken. Het is telkens weer een wonder om dit leven te zien.

We nodigen je van harte uit om eens te komen kijken.
Op zaterdagmiddag 14 april (datum staat nog niet vast) is er een informatiemiddag over B.D.landbouw. We gaan dan aansluitend ook het koehoorn-mest-preparaat over het land uitsprenkelen.

En zou je misschien ook deelnemer willen worden? Een grote kring van betrokkenen is nodig voor het voortbestaan van de stadstuinderij. Ja, inderdaad, de groente is ietsje duurder dan in de supermarkt (en ietsje goedkoper dan de groente uit de natuurvoedingswinkel). Maar wel barstensvol vitaliteit.
Meld je aan en kom ook iedere week je verse groenten oogsten.
In het interview met een van de deelnemers kan je lezen hoe leuk dat is!

Het bewust kopen van goede groenten is, behalve op je persoonlijke gezondheid, ook van invloed op de gezondheid van de aarde en de kwaliteit van onze samenleving.

Alle informatie vind je op wijtelengroente.nl
Daar is ook een knop om aan te melden.
Tot ziens bij de sla, de uien en tomaten, enz.

Marlies Pierrot
informatie De Nieuwe Akker

Biologisch-Dynamische-Landbouw, het kan in Haarlem en je kunt zelf meedoen.

Verhuizing


Verhuizing stichting Waldar

In mijn eerste interview voor toen nog de antroposofie agenda, had ik een openhartig gesprek met Wouter Weerman van stichting Waldar. Wouter Weerman is kunstschilder, maar vertelde ook dat hij docent was geweest op een vrijeschool en graag dat beroep weer op zou pakken, maar dan wel op een staatsvrije school. Vorig jaar diende zich de kans aan om op de vrije school ‘School de hofakker’ in Vorden te gaan werken. Eerst pendelde Wouter nog heen en weer tussen Den Hoorn - Texel en Vorden, maar nu heeft hij een woonruimte gevonden en kan hij vol passie met passie in de klas staan. Ook zijn stichting Waldar verhuisd mee en krijgt een plekje in het antroposofisch ontmoetingscentrum in Zutphen.

Wouter, veel plezier en succes met je nieuwe baan en woning.

www.waldar.nl

Crowdfunding

Crowdfunding voor de Regenboogtuin.

Je helpt ons enorm met je financiële bijdrage. Met het geld kunnen wij planten en struiken voor de tuin, regentonnen, zand, aarde en andere materialen aanschaffen.


Wij zijn iedere dag heel hard aan het werk om een prachtige stiltetuin aan te leggen in Haarlem West.
 Het wordt een hele mooie tuin waar je stilte kan ervaren en of mediteren.
De tuin en de bijbehorende schuur zijn al voor een deel opgeknapt.
 Om de rest af te maken kunnen wij geld en vrijwilligers voor de tuin goed gebruiken.
 Daarom zijn wij gestart met crowdfunding.
Doe je ook mee om de tuin te realiseren?
 Je helpt ons enorm met je financiële bijdrage. Met het geld kunnen wij planten en struiken voor de tuin, regentonnen, zand, aarde en andere materialen aanschaffen.
 Het plan is om komend jaar de tuin te openen voor publiek.
 Voor donateurs zijn er speciale momenten om alvast een kijkje te komen nemen.

Hannah van der Schee

Zie www.de-regenboogtuin.nl/crowdfunding/

Conferentie

Het belang van een goede nachtrust en voldoende slaap bij jonge kinderen.

Op vrijdag 20 april en zaterdag 21 april 2018 organiseert de Vereniging Antroposofische Kinderopvang in samenwerking met Jocelyn Roy, de vertegenwoordiger van het jonge kind in Nederland, aangesloten bij de internationale organisatie de IASWECE, een tweedaagse conferentie met als thema:

“Het belang van een goede nachtrust en voldoende slaap bij jonge kinderen”

Het beloofd een inspirerende tweedaagse te worden met voeding voor hoofd, hart en handen in de vorm van lezingen, werkgroepen, theater, een markt met stands van leveranciers, lunch en diner. Ons doel is om met elkaar onze bewustwording ten aanzien van een goede rust en voldoende slaap bij het jonge kind te blijven scholen.

We nodigen iedereen die werkzaam is in het werkveld voor het jonge kind van 0 tot 7 jaar hierbij van harte uit.

Aanmelden voor deelname aan de conferentie kan via de website van de Vereniging Antroposofische Kinderopvang www.antroposofische-kinderopvang.nl.

Hier vindt u ook alle informatie omtrent de inhoud van het programma, en de kosten verbonden aan deelname.

De conferentie vindt plaats op het Landgoed de Horst te Driebergen.

Het belang van een goede nachtrust en voldoende slaap bij jonge kinderen

Aankondiging

NIEUWE ANTROPOSOFISCHE MBO OPLEIDING VOOR DE KINDEROPVANG

Vanuit de Vereniging Antroposofische Kinderopvang is er een grote behoefte geuit om goed gekwalificeerd personeel binnen de organisaties te krijgen. Deze vraag komt voort uit de grote groei van de antroposofische kinderopvang in Nederland die jaar op jaar heeft plaats gevonden.

Daarom zal de School voor Antroposofische Kinderopvang vanaf 2018 haar deuren openen. Dit wordt een erkende MBO opleiding (niveau 4) die start als één jarig BBL-traject en die in een later stadium ook een 3-jarige opleiding op MBO zal krijgen. Het curriculum wordt zorgvuldig ontwikkeld zodat de antroposofische pedagogiek en het mensbeeld er duidelijk in verweven is en er wordt aansluiting gezocht bij bestaande MBO instellingen in Nederland. Vanuit deze ontwikkeling zal er vervolgens ook aansluiting worden gevonden met het HBO.
Wil je meer weten? bekijk dan hier onze website: www.school-vak.nl.

Daarom zal de School voor Antroposofische Kinderopvang vanaf 2018 haar deuren openen

Oproep


foto’s architectuur

Vorig jaar was het thema van de adressengids ‘Euritmie’ en dit jaar zal het thema de antroposofische architectuur zijn. Daarvoor zijn we opzoek naar foto's van gebouwen en/of interieurs. Dit mogen ook accenten of details zijn. Heb je geen foto's maar weet je een mooi gebouw, dan horen we dat ook graag. Foto’s en/of locaties graag mailen naar info@antroposofie-noord-holland.nl

Volgen


Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op facebook

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen over nieuws in de antroposofie in Noord-Holland
''Stilte is de grond, waarop iets groeit.''

Sofia Goebaidoelina

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Geïnspireerd doorAntroposofie
Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica