Nieuws

Werken in Het bonte Huis

Pedagogisch medewerker

We zijn een kleinschalige kinderdagopvang in hartje Haarlem. De groep bestaat uit maximaal 7 kindjes in de leeftijd van 18 maanden tot 4 jaar. Je werkt in een fijne antroposofische werksfeer en er is een mogelijkheid om in de toekomst in een nieuwe functie te groeien.
Voor meer info kijk op www.hetbontehuis.nl/bij-ons-werken

Het Bonte Huis in Haarlem zoekt een Pedagogisch Medewerker

Vernieuwde adressengids

Verschijnt in januari 2022

Vanaf januari is de nieuwe adressengids weer verkrijgbaar bij o.a. de deelnemende initiatieven.

Net als de website wordt ook de adressengids voorzien van een nieuwe jasje.
Nieuwsgierig geworden? klik op de afbeelding voor een voorproefje!.

Bekijk hier alvast een voorproefje op de vernieuwde adressengids die aankomende januari zal verschijnen.

Is uw initiatief geïnspireerd door antroposofie, gevestigd in Noord-Holland en wilt u ook vermeld worden in de adressengids meld u dan aan vóór 1 december 2022

Stilte in Haarlem

Kom je ook mediteren in de Stiltetuin?

Vorige week is Stiltetuin de Regenboog open gegaan in Haarlem west aan het Marcelisvaartpad.

STILTETUIN DE REGENBOOG is een heerlijke plek om tot jezelf te komen. Een echte krachtplek waar je goed kan mediteren. Op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur ben je welkom.

Of geef je op via de website www.de-regenboogtuin.nl voor een stiltemeditatie bij volle maan.

DOOR DE POORT STAPPEN is als jezelf een liefdevol bad van aandacht geven, je laten omhullen door alle geuren en kleuren. Open je zintuigen voor alle schoonheid die deze wonderlijke tuin in zich draagt. De tuin vraagt jou de bereidheid in stilte ‘los te laten’ en even helemaal met jezelf te zijn, met lege handen, ontvankelijk te zijn.

Om de stilte in de tuin te waarborgen is het de bedoeling om telefoons, camera’s of andere apparatuur niet mee te nemen in de tuin.

De tuin is vrij toegankelijk.

STILTETUIN DE REGENBOOG is een heerlijke plek om tot jezelf te komen

Informatiesessies

Werken op een vrijeschool van Ithaka

Zoals ieder jaar organiseert Ithaka ook dit jaar informatiesessies voor mensen die graag op een vrijeschool willen werken.
Wegens COVID19 worden de informatiesessies dit jaar digitaal georganiseerd. Met een beperkte groep geïnteresseerden een soort digitale rondleiding in het vrijeschool onderwijs. Samen met onze medewerker personeelszaken Margriet Zwier en een directeur van 1 van de Ithaka scholen. Heb je interesse? Meld je dan aan bij Myra Nieuwenhuis van Schaik via communicatie@vsithaka.nl

Wegens COVID19 worden de informatiesessies dit jaar digitaal georganiseerd

Consult

Geneeskunde & Antroposofie | Jos Dries - arts

Geneeskunde in een nieuwe stijl in Therapeuticum Egelantier

Sinds november 2020 kunt u in “de Egelantier consult aanvragen in de nieuwere vorm van integratieve geneeskunde. Menselijke geneeskunde omvat alle kennis , ervaring en mogelijkheden van zowel hulpverlener als hulpvrager. De wil om te genezen bestaat bij beiden. Samen kunnen ze de beste kans op genezing vinden, vooral als team in de integratieve geneeskunde. Integratief is: na analyse van alle medische gegevens de behandeling toevoegen die de mens weer heel kan maken.

Door wie:

Drs Jos B.J. Dries studeerde geneeskunde in Utrecht en in Mumbai. Na zijn opleiding tot antroposofisch huisarts in Zeist was hij van 1991-2016 huisarts in Alkmaar in Therapeuticum “De Wilg”. Van 2015 -2019 volgende hij een opleiding als medisch docent. De groei van de integratieve geneeskunde wereldwijd inspireert hem nu om gericht de gezondheid van de mens en de wereld te willen verbeteren, nu dat zo nodig is. Met hulp van vele mensen is er al veel tot stand gebracht: voor patiënten, instituten en praktijken.

Werkwijze:

Het integratieve consult is de basis van zijn werk. De uitkomst kan inzicht zijn, een verwijzing voor therapie, een recept voor antroposofische medicatie.

Afspraak maken:

Stuur een email naar rapdewilg@gmail.com met uw naam en telefoonnummer.

Start opleiding

De School voor Antroposofische Kinderopvang

start in januari 2021 weer met een BBL-kopopleiding Pedagoog Antroposofische Kinderopvang niveau 4. Iedereen met voldoende vooropleiding kan hier instromen en solliciteren naar een BBL plek bij de Vlinderboom op school in Haarlem.
Voor meer informatie, zie School voor Antroposofische Kinderopvang en de Vlinderboom op school. school-vak.nl en devlinderboom-opschool.nl

Daarom zal de School voor Antroposofische Kinderopvang vanaf 2018 haar deuren openen

Publicatie


Rudolf Steiner - De nacht als krachtbron

De nacht als krachtbron gaat over de nacht als inspiratiebron en het luisteren in de nacht.
Juist als het daglicht zich heeft teruggetrokken, ontstaat er ruimte voor het licht van binnenuit, vanuit de wereld van de nacht. Ingevingen vanuit de nacht zijn soms vluchtig en ongrijpbaar, maar soms ook heel helder en duidelijk.

Hoe luister je naar dat wat in de nacht klinkt? ‘De nacht als krachtbron’ gaat over de nacht als inspiratiebron en het luisteren in de nacht.

198 pagina’s, € 19,50 (incl. verzending)
Te bestellen via www.raphaelstichting.nl/boeken

Volgen


Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen over nieuws in de antroposofie in Noord-Holland
advertenties & nieuwsbrief

Door antroposofie geïnspireerde initiatieven in Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica.