Nieuws

Nieuwsbrief


Lente 2023

De nieuwsbrief voor de lente van 2023 is er.
Je kunt hem lezen door op de afbeelding te klikken.

De antroposofische lente nieuwsbrief van Noord-Holland is uit

Is uw initiatief geïnspireerd door antroposofie, gevestigd in Noord-Holland en wilt u ook vermeld worden op de website en nieuwsbrief meld u dan aan via info@antroposofie-noord-holland.nl

Stichting Opvang Anders


Vacature: pedagogisch medewerker kinderopvang

Opvang Anders kan wel wat hulp gebruiken! Daarom zijn wij op zoek naar een collega die met liefde, aandacht en plezier met (jonge) kinderen wil werken en kennis of affiniteit heeft met de antroposofie. Ben je 1, 2, 3 of 4 dagen per week beschikbaar, heb je ervaring in het werken in de kinderopvang en beschik je over een relevante opleiding? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Opvang Anders is een kleinschalige antroposofische kinderopvang in Amstelveen (totaal 3 groepen), en wordt er gewerkt binnen een klein, knus team. We verzorgen hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar in de gezellige woonwijk Elsrijk en in het gebouw van Vrije school Parcival (Lindenlaan 336). Geborgenheid, warmte en een ritmische dagindeling staan centraal in onze opvang. We spelen veel buiten en leven met de seizoenen door spel, zingen en verhaal. Wij bieden de kinderen speelgoed van natuurlijk materiaal dat ruimte biedt voor de eigen fantasie, biologische voeding en milieuvriendelijke producten.

Meer informatie over de vacature vind je op indeed

Woon Zorgboerderij George Morris

Doorstroom

Woon Zorgboerderij George Morris verwacht dit jaar doorstroming van 2 personen. Geschikt voor mensen met een beperking geïndiceerd in VG4.
Informatie over het gezinshuis zie www.georgemorris.nl
ook kunt u ons bellen op 06-42917835.

Geschikt voor mensen met een beperking geïndiceerd in VG4 of VG5.

Stilte in Haarlem

Kom je ook mediteren in de Stiltetuin?

Vorige week is Stiltetuin de Regenboog open gegaan in Haarlem west aan het Marcelisvaartpad.

STILTETUIN DE REGENBOOG is een heerlijke plek om tot jezelf te komen. Een echte krachtplek waar je goed kan mediteren. Op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur ben je welkom.

Of geef je op via de website www.de-regenboogtuin.nl voor een stiltemeditatie bij volle maan.

DOOR DE POORT STAPPEN is als jezelf een liefdevol bad van aandacht geven, je laten omhullen door alle geuren en kleuren. Open je zintuigen voor alle schoonheid die deze wonderlijke tuin in zich draagt. De tuin vraagt jou de bereidheid in stilte ‘los te laten’ en even helemaal met jezelf te zijn, met lege handen, ontvankelijk te zijn.

Om de stilte in de tuin te waarborgen is het de bedoeling om telefoons, camera’s of andere apparatuur niet mee te nemen in de tuin.

De tuin is vrij toegankelijk.

STILTETUIN DE REGENBOOG is een heerlijke plek om tot jezelf te komen

Publicatie


Rudolf Steiner - De nacht als krachtbron

De nacht als krachtbron gaat over de nacht als inspiratiebron en het luisteren in de nacht.
Juist als het daglicht zich heeft teruggetrokken, ontstaat er ruimte voor het licht van binnenuit, vanuit de wereld van de nacht. Ingevingen vanuit de nacht zijn soms vluchtig en ongrijpbaar, maar soms ook heel helder en duidelijk.

Hoe luister je naar dat wat in de nacht klinkt? ‘De nacht als krachtbron’ gaat over de nacht als inspiratiebron en het luisteren in de nacht.

198 pagina’s, € 19,50 (incl. verzending)
Te bestellen via www.raphaelstichting.nl/boeken

Volgen


Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen over nieuws in de antroposofie in Noord-Holland
advertenties & nieuwsbrief

Door antroposofie geïnspireerde initiatieven in Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica.