Nieuws

Informatiesessies

Werken op een vrijeschool van Ithaka

Zoals ieder jaar organiseert Ithaka ook dit jaar informatiesessies voor mensen die graag op een vrijeschool willen werken.
Wegens COVID19 worden de informatiesessies dit jaar digitaal georganiseerd. Met een beperkte groep geïnteresseerden een soort digitale rondleiding in het vrijeschool onderwijs. Samen met onze medewerker personeelszaken Margriet Zwier en een directeur van 1 van de Ithaka scholen. Heb je interesse? Meld je dan aan bij Myra Nieuwenhuis van Schaik via communicatie@vsithaka.nl

Wegens COVID19 worden de informatiesessies dit jaar digitaal georganiseerd

Consult

Geneeskunde & Antroposofie | Jos Dries - arts

Geneeskunde in een nieuwe stijl in Therapeuticum Egelantier

Sinds november 2020 kunt u in “de Egelantier consult aanvragen in de nieuwere vorm van integratieve geneeskunde. Menselijke geneeskunde omvat alle kennis , ervaring en mogelijkheden van zowel hulpverlener als hulpvrager. De wil om te genezen bestaat bij beiden. Samen kunnen ze de beste kans op genezing vinden, vooral als team in de integratieve geneeskunde. Integratief is: na analyse van alle medische gegevens de behandeling toevoegen die de mens weer heel kan maken.

Door wie:

Drs Jos B.J. Dries studeerde geneeskunde in Utrecht en in Mumbai. Na zijn opleiding tot antroposofisch huisarts in Zeist was hij van 1991-2016 huisarts in Alkmaar in Therapeuticum “De Wilg”. Van 2015 -2019 volgende hij een opleiding als medisch docent. De groei van de integratieve geneeskunde wereldwijd inspireert hem nu om gericht de gezondheid van de mens en de wereld te willen verbeteren, nu dat zo nodig is. Met hulp van vele mensen is er al veel tot stand gebracht: voor patiënten, instituten en praktijken.

Werkwijze:

Het integratieve consult is de basis van zijn werk. De uitkomst kan inzicht zijn, een verwijzing voor therapie, een recept voor antroposofische medicatie.

Afspraak maken:

Stuur een email naar rapdewilg@gmail.com met uw naam en telefoonnummer.

Start opleiding

De School voor Antroposofische Kinderopvang

start in januari 2021 weer met een BBL-kopopleiding Pedagoog Antroposofische Kinderopvang niveau 4. Iedereen met voldoende vooropleiding kan hier instromen en solliciteren naar een BBL plek bij de Vlinderboom op school in Haarlem.
Voor meer informatie, zie School voor Antroposofische Kinderopvang en de Vlinderboom op school. school-vak.nl en devlinderboom-opschool.nl

Daarom zal de School voor Antroposofische Kinderopvang vanaf 2018 haar deuren openen

Publicatie


Rudolf Steiner - De nacht als krachtbron

De nacht als krachtbron gaat over de nacht als inspiratiebron en het luisteren in de nacht.
Juist als het daglicht zich heeft teruggetrokken, ontstaat er ruimte voor het licht van binnenuit, vanuit de wereld van de nacht. Ingevingen vanuit de nacht zijn soms vluchtig en ongrijpbaar, maar soms ook heel helder en duidelijk.

Hoe luister je naar dat wat in de nacht klinkt? ‘De nacht als krachtbron’ gaat over de nacht als inspiratiebron en het luisteren in de nacht.

198 pagina’s, € 19,50 (incl. verzending)
Te bestellen via www.raphaelstichting.nl/boeken

Volgen


Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen over nieuws in de antroposofie in Noord-Holland
''De hemel heeft de mens als tegenwicht tot alle moeizame zaken van en in het leven, drie dingen gegeven: de hoop, de slaap en het lachen.''

Kant

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Geïnspireerd doorAntroposofie
Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica.