Nieuws

De School voor Antroposofische Kinderopvang

Buiten de regio

Vrijdag 11 maart: Open Dag School-vAK
Op 1 september gaan weer twee opleidingen van de School-vAK van start: de BBL-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Antroposofische Kinderopvang (MBO 4) en de BBL-opleiding Onderwijsassistent Vrijeschool (MBO 4). Op vrijdag 11 maart organiseert de School-vAK van 10.00-11.30 uur voor beide opleidingen een Open Dag aan de Schooneggendreef 27K in Utrecht. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@school-vak.nl.

School-vAK Verdiepingsdag zaterdag 12 maart
Zaterdag 12 maart organiseert de School-vAK van 09.30-16.00 uur een Verdiepingsdag aan de Stichtse Vrijeschool in Zeist. Deze dag wordt aangeboden aan de School-vAK studenten Antroposofische kinderopvang en Onderwijsassistent Vrijeschool, maar wordt ook opengesteld voor het werkveld Antroposofische kinderopvang. Hierbij gaan wij vooralsnog uit van de (van overheidswege) maximaal toegestane groepsgrootte van 75 studenten, waardoor het aantal beschikbare kaarten relatief beperkt is. Dagkaarten inclusief lunch kosten € 99,- per stuk en zijn verkrijgbaar via info@school-vak.nl.

Save the date: zaterdag 18 juni School-vAK Verdiepingsdag
Zaterdag 18 juni organiseert de School-vAK van 09.30-16.00 uur een Verdiepingsdag aan de Stichtse Vrijeschool in Zeist. Deze dag wordt aangeboden aan de School-vAK studenten Antroposofische kinderopvang en Onderwijsassistent Vrijeschool en wordt tevens opengesteld voor het werkveld Antroposofische kinderopvang en vrijescholen. Voor deze Verdiepingsdag zijn ca. 150 kaarten beschikbaar. Dagkaarten kosten € 99,- per stuk. Kaarten kunnen nu al worden gereserveerd via info@school-vak.nl.

School-vAK Verdiepingsdag

Werken in Het bonte Huis

Pedagogisch medewerker

We zijn een kleinschalige kinderdagopvang in hartje Haarlem. De groep bestaat uit maximaal 7 kindjes in de leeftijd van 18 maanden tot 4 jaar. Je werkt in een fijne antroposofische werksfeer en er is een mogelijkheid om in de toekomst in een nieuwe functie te groeien.
Voor meer info kijk op www.hetbontehuis.nl/bij-ons-werken

Het Bonte Huis in Haarlem zoekt een Pedagogisch Medewerker

Woon Zorgboerderij George Morris

Doorstroom

Woon Zorgboerderij George Morris verwacht dit jaar doorstroming van 2 personen. Geschikt voor mensen met een beperking geïndiceerd in VG4 of VG5.
Informatie over het gezinshuis zie www.georgemorris.nl
ook kunt u ons bellen op 06-42917835.

Geschikt voor mensen met een beperking geïndiceerd in VG4 of VG5.

Vernieuwde adressengids

Verschijnt in januari 2022

Vanaf januari is de nieuwe adressengids weer verkrijgbaar bij o.a. de deelnemende initiatieven.

Net als de website wordt ook de adressengids voorzien van een nieuwe jasje.
Nieuwsgierig geworden? klik op de afbeelding voor een voorproefje!.

Bekijk hier alvast een voorproefje op de vernieuwde adressengids die aankomende januari zal verschijnen.

Is uw initiatief geïnspireerd door antroposofie, gevestigd in Noord-Holland en wilt u ook vermeld worden in de adressengids meld u dan aan vóór 1 december 2022

Stilte in Haarlem

Kom je ook mediteren in de Stiltetuin?

Vorige week is Stiltetuin de Regenboog open gegaan in Haarlem west aan het Marcelisvaartpad.

STILTETUIN DE REGENBOOG is een heerlijke plek om tot jezelf te komen. Een echte krachtplek waar je goed kan mediteren. Op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur ben je welkom.

Of geef je op via de website www.de-regenboogtuin.nl voor een stiltemeditatie bij volle maan.

DOOR DE POORT STAPPEN is als jezelf een liefdevol bad van aandacht geven, je laten omhullen door alle geuren en kleuren. Open je zintuigen voor alle schoonheid die deze wonderlijke tuin in zich draagt. De tuin vraagt jou de bereidheid in stilte ‘los te laten’ en even helemaal met jezelf te zijn, met lege handen, ontvankelijk te zijn.

Om de stilte in de tuin te waarborgen is het de bedoeling om telefoons, camera’s of andere apparatuur niet mee te nemen in de tuin.

De tuin is vrij toegankelijk.

STILTETUIN DE REGENBOOG is een heerlijke plek om tot jezelf te komen

Publicatie


Rudolf Steiner - De nacht als krachtbron

De nacht als krachtbron gaat over de nacht als inspiratiebron en het luisteren in de nacht.
Juist als het daglicht zich heeft teruggetrokken, ontstaat er ruimte voor het licht van binnenuit, vanuit de wereld van de nacht. Ingevingen vanuit de nacht zijn soms vluchtig en ongrijpbaar, maar soms ook heel helder en duidelijk.

Hoe luister je naar dat wat in de nacht klinkt? ‘De nacht als krachtbron’ gaat over de nacht als inspiratiebron en het luisteren in de nacht.

198 pagina’s, € 19,50 (incl. verzending)
Te bestellen via www.raphaelstichting.nl/boeken

Volgen


Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen over nieuws in de antroposofie in Noord-Holland
advertenties & nieuwsbrief

Door antroposofie geïnspireerde initiatieven in Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica.