Nieuws

Oproep


Verpleegkundige Gezocht

Voor onze meervoudig gehandicapte zoon Koos (22 jaar) zijn wij op zoek naar een ervaren freelance verpleegkundige voor minimaal 3 diensten per maand.

We vinden het belangrijk dat mensen niet alleen kennis en ervaring hebben, maar ook dat ze werken vanuit hun hart. Zelf voelen wij ons erg thuis bij het antroposofische gedachtengoed. Een aantal van de mensen die al jaren voor Koos zorgen hebben hun opleiding in het ziekenhuis gevolgd en zijn zich daarna verder gaan ontwikkelen in de gezondheidszorg.

Koos heeft complexe 24-uurs zorg nodig. Hij kan niet zelfstandig bewegen, is voor zijn vocht en voeding volledig afhankelijk van een maag-neus sonde, heeft epilepsie, en verslikt zich makkelijk.
Ondanks dit alles is het een lief, zonnig mensenkind, dat intens contact maakt en dol is op gezelligheid, muziek en wandelen.

Wij hebben ervoor gekozen dat Koos bij ons thuis opgroeit en een zo normaal mogelijk leven leidt.

We wonen goed bereikbaar aan de rand van Amsterdam, vlakbij de A9 (gratis parkeren) en tramhalte lijn 1.

We vinden het alle drie leuk om enthousiaste professionals te ontmoeten.
Mocht je meer willen weten: david.krop1 @ gmail.com.

We zijn op zoek naar een antroposofische verpleegkundige voor onze 22 jarige zooen Koos

Nieuw seizoen begonnen


Op Stadstuinderij WTG is de lente voor de zesde keer begonnen!

Het is de tijd dat tuinder Erik de aarde weer gereed maakt voor het nieuwe teeltseizoen. Dat gebeurt om te beginnen met het losmaken van de bovenste decimeter grond en het opbrengen van een dikke laag compost. Compost, met daarin de biodynamische preparaten en een bescheiden hoeveelheid mest.
Zo wordt de bodem ontvankelijker voor de levenskrachten van zonlicht, maan en planeten. Het gaat om een goede samenwerking van aardse en kosmische krachten. De preparaten helpen bij het opnemen van levenskrachten. De gezonde bodem geeft de levenskrachten door aan de gewassen en zo kan je vertrouwen op een oogst van groente die ons mensen ècht kan voeden met vitale groente. Dat kan je niet kopen in de supermarkt.

Tuinder Erik werkt met aandacht op de akker, tuinder Koen doet dit in de Kas, samen met enthousiaste mensen en zo zijn we al met die werkers bezig met het telen van ècht voedsel. Door deze verzorgende manier van landbouw blijft de aarde gezond en kan zij ook de volgende generaties voeden.

Dank zij het koude voorjaar werden pas in de laatste week van maart de voorgetrokken tuinbonen geplant: zeven bedden zwarte aarde, met daarop het tere groen van de prille tuinboon-plantjes. Over ruim een week kan je ook al de eerste rijen dunne sprietjes van de raapsteeltjes ontdekken. Het is telkens weer een wonder om dit leven te zien.

We nodigen je van harte uit om eens te komen kijken.
Op zaterdagmiddag 14 april (datum staat nog niet vast) is er een informatiemiddag over B.D.landbouw. We gaan dan aansluitend ook het koehoorn-mest-preparaat over het land uitsprenkelen.

En zou je misschien ook deelnemer willen worden? Een grote kring van betrokkenen is nodig voor het voortbestaan van de stadstuinderij. Ja, inderdaad, de groente is ietsje duurder dan in de supermarkt (en ietsje goedkoper dan de groente uit de natuurvoedingswinkel). Maar wel barstensvol vitaliteit.
Meld je aan en kom ook iedere week je verse groenten oogsten.
In het interview met een van de deelnemers kan je lezen hoe leuk dat is!

Het bewust kopen van goede groenten is, behalve op je persoonlijke gezondheid, ook van invloed op de gezondheid van de aarde en de kwaliteit van onze samenleving.

Alle informatie vind je op wijtelengroente.nl
Daar is ook een knop om aan te melden.
Tot ziens bij de sla, de uien en tomaten, enz.

Marlies Pierrot
informatie De Nieuwe Akker

Biologisch-Dynamische-Landbouw, het kan in Haarlem en je kunt zelf meedoen.

Crowdfunding

Crowdfunding voor de Regenboogtuin.

Je helpt ons enorm met je financiële bijdrage. Met het geld kunnen wij planten en struiken voor de tuin, regentonnen, zand, aarde en andere materialen aanschaffen.


Wij zijn iedere dag heel hard aan het werk om een prachtige stiltetuin aan te leggen in Haarlem West.
 Het wordt een hele mooie tuin waar je stilte kan ervaren en of mediteren.
De tuin en de bijbehorende schuur zijn al voor een deel opgeknapt.
 Om de rest af te maken kunnen wij geld en vrijwilligers voor de tuin goed gebruiken.
 Daarom zijn wij gestart met crowdfunding.
Doe je ook mee om de tuin te realiseren?
 Je helpt ons enorm met je financiële bijdrage. Met het geld kunnen wij planten en struiken voor de tuin, regentonnen, zand, aarde en andere materialen aanschaffen.
 Het plan is om komend jaar de tuin te openen voor publiek.
 Voor donateurs zijn er speciale momenten om alvast een kijkje te komen nemen.

Hannah van der Schee

Zie www.de-regenboogtuin.nl/crowdfunding/

Aankondiging

NIEUWE ANTROPOSOFISCHE MBO OPLEIDING VOOR DE KINDEROPVANG

Vanuit de Vereniging Antroposofische Kinderopvang is er een grote behoefte geuit om goed gekwalificeerd personeel binnen de organisaties te krijgen. Deze vraag komt voort uit de grote groei van de antroposofische kinderopvang in Nederland die jaar op jaar heeft plaats gevonden.

Daarom zal de School voor Antroposofische Kinderopvang vanaf 2018 haar deuren openen. Dit wordt een erkende MBO opleiding (niveau 4) die start als één jarig BBL-traject en die in een later stadium ook een 3-jarige opleiding op MBO zal krijgen. Het curriculum wordt zorgvuldig ontwikkeld zodat de antroposofische pedagogiek en het mensbeeld er duidelijk in verweven is en er wordt aansluiting gezocht bij bestaande MBO instellingen in Nederland. Vanuit deze ontwikkeling zal er vervolgens ook aansluiting worden gevonden met het HBO.
Wil je meer weten? bekijk dan hier onze website: www.school-vak.nl.

Daarom zal de School voor Antroposofische Kinderopvang vanaf 2018 haar deuren openen

Volgen


Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op facebook

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen over nieuws in de antroposofie in Noord-Holland
''In de dromen en in de liefde is niets onmogelijk''

Janos Arony

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Geïnspireerd doorAntroposofie
Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica