terug naar Basisonderwijs

De vrijeschool Zaanstreek


De-vrijeschool-zaanstreek | De vrijeschool Zaanstreek in Zaandam. De Vrije School Zaanstreek is een gezellige school met een rustige sfeer. Het uitgangspunt van een vrijeschool is eenvoudig: een enthousiaste leerling leert beter. We zorgen er dan ook altijd voor dat de leerstof aansluit bij de ontwikkeling van de kinderen en niet andersom. openingstijden, contactgegevens, plattegrond
De Vrije School Zaanstreek is een gezellige school met een rustige sfeer. Het uitgangspunt van een vrijeschool is eenvoudig: een enthousiaste leerling leert beter. We zorgen er dan ook altijd voor dat de leerstof aansluit bij de ontwikkeling van de kinderen en niet andersom.

informatie

De Vrije School Zaanstreek is een gezellige school met een rustige sfeer. De school is gelegen aan het Darwinpark in Zaandam. We hebben negen klassen waar gemiddeld 27 leerlingen in zitten. Dat is groot genoeg voor de kinderen om zich sociaal goed te kunnen ontwikkelen en klein genoeg om het onderwijs goed vorm te kunnen geven.

Onze leerlingen komen voornamelijk uit de Zaanstreek. Daarnaast hebben we nog leerlingen o.a. uit Landsmeer, Wormer, Oostzaan en Amsterdam-Noord.

Alle leerlingen krijgen uitleg op een eigentijdse manier en gaan vervolgens gedifferentieerd verder met de lesstof. Leerkrachten bieden structuur, houvast, rust en schenken aandacht. Er is een vast rooster met een duidelijk ritme. Kinderen weten waar ze aan toe zijn en wat er van hen gevraagd wordt.

Op Vrije School Zaanstreek speelt het dagelijks vertellen van verhalen een belangrijke rol. De vertelstof is afgestemd op de ontwikkelingsfase waarin de kinderen zich bevinden en vormt als het ware de rode draad waarlangs de ontwikkeling van het kind wordt geleid.

Verhalen zorgen ondermeer voor plezier, herkenbaarheid, het oproepen van beelden, spanning, het stimuleren van de fantasie, het ontwikkelen van taalgevoel en het vertrouwd maken met de wereld om hen heen.

Kijk voor meer informatie op: www.vrijeschoolzaanstreek.nl

Contactgegevens

Contact gegevens

De vrijeschool Zaanstreek
Galjoenstraat 111 B
1503 AR Zaandam
075 6174047
directeur@vrijeschoolzaanstreek.nl
www.vrijeschoolzaanstreek.nl

Plattegrond

terug naar Basisonderwijs
''De langste weg is de weg naar binnen''

Dag Hammerskjöld,
'Merkstenen'

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Geïnspireerd doorAntroposofie
Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica.