terug naar agenda

De Christengemeenschap Andrieskerk Amsterdam

Gebed is de adem van mijn ziel


Gebed is de adem van mijn ziel De Christengemeenschap Andrieskerk Amsterdam
Op de laatste zondag van de Internationale Week van het Gebed, zal Maarten Vogelaar (31, studentenpastor-pionier) worden geïnterviewd door Désanne van Brederode over welke betekenis het gebed in je leven kan krijgen. Met aansluitend gesprek.

Informatie

Maarten Vogelaar (31) is studentenpastor-pionier in Amsterdam. Hij groeide op in een warm (veelal opgevat als streng) gereformeerd nest op de Bible Belt. Na zijn studies politicologie en filosofie (VU/UvA), voelde hij zich geroepen nieuwe wegen te zoeken om christelijke inspiratie te delen met jongeren die nooit een kerk zouden binnenstappen. Sinds 2013 probeert hij middels workshops, gesprekken, onderwijs, retraites en lezingen bij te dragen aan de bloei van studenten en twintigers. In allerlei vormen komen ze samen, delen onzekerheden, oefenen in geduld en laten zich inspireren door andere verhalen en perspectieven.

Op de laatste zondag van de Internationale Week van het Gebed, zal Maarten Vogelaar worden geïnterviewd door Désanne van Brederode, ze maken beiden deel uit van een christelijke leefgemeenschap in Amsterdam West. Vragen zullen gaan over de praktijk van het bidden, welke betekenis kan het gebed in je leven krijgen, hoe maak je er ruimte voor in je dagelijks leven en hoe verbind je je met bepaalde intenties? Is bidden 'ouderwets'? Of kan er door nieuwe generaties opnieuw vorm aan worden gegeven? En hoe doe je dat? Aansluitend is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen.


Deze activiteit vond plaats op
zondag 27 januari 2019

12:00 - 13:00

gratis

Contactgegevens

Contact gegevens

020 6420769
gemeenteamsterdam@christengemeenschap.nl
amsterdam.christengemeenschap.nl

Adres activiteit

A.J. Ernststraat 869
1081 HL Amsterdam

Plattegrond

terug naar agenda
''Heb moed, niets moet, ontmoet en grijp de kansen en mogelijkheden die zich voordoen''

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Geïnspireerd doorAntroposofie
Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica