terug naar agenda

Marijke de Vries kunstzinnige therapie beeldend

Opstellingen over hooggevoeligheid


Opstellingen over hooggevoeligheid Marijke de Vries kunstzinnige therapie beeldend
Ben jij hooggevoelig en merk je dat je met je gevoeligheid jezelf in de weg zit? Workshop familie-opstellingen met Peter Kapenga, coach en begeleider van familie- en systeemopstellingen. Zijn er thema's in je leven waarvan je niet helemaal begrijpt waarom er zo'n zuigende kracht van uit gaat?

Informatie

Ontdek de verborgen dynamiek onder je hooggevoeligheid

Opstellingen over hooggevoeligheid

Ben jij hooggevoelig en merk je dat je met je gevoeligheid jezelf in de weg zit?

Workshop familie-opstellingen met Peter Kapenga, coach en begeleider van familie- en systeemopstellingen.

Zijn er thema's in je leven waarvan je niet helemaal begrijpt waarom er zo'n zuigende kracht van uit gaat, bv veiligheid, alsmaar zorgen voor anderen? 

Wil je meer inzicht krijgen in wat jou in de weg staat/stagneert om een ontspannen leven te leiden?


Opstellingen met je hooggevoeligheid. 

Deze dag gaan we onderzoeken wat ieders hooggevoeligheid voor bron en/of noodzaak van bestaan heeft. Door dit zichtbaar te maken kan er innerlijk iets in beweging komen. En afhankelijk van de persoonlijke vraag: wat is de kracht en de individuele klacht van ieders hooggevoeligheid? Die aspecten kunnen worden opgesteld en mogelijk tot een helende, integrerende ordening worden geleid.


Verborgen klachten bij HSP?

Raak jij snel overprikkeld door mensen of indrukken om je heen?

Voel jij veel mee van anderen terwijl je dat niet altijd wilt?

Ben jij gewend om de ander op de eerste plaats te zetten?

Voel jij je snel schuldig of neerslachtig?

Verlang jij naar meer ruimte om te genieten?


Heb je last van hooggevoeligheidsklachten?

Indrukken overspoelen je, komen diep bij je binnen en laten je moeilijk los? De aanwezigheid van andere mensen doet zo veel met je, dat je niet goed voelt wat je zelf nodig hebt? Jij voelt veel mee van de zorgen van anderen, terwijl je dat niet altijd wilt?

Deze klachten zorgen voor: gepieker, angst en onzekerheid / slaapproblemen / je zit verlamd op de bank en je krijgt niets gedaan / je hebt het gevoel dat je niet de moeite waard bent. 

D.m.v. systeemopstellingen gaan we aan de slag met jouw vraag. Opstellingen zijn krachtige middelen om meer inzicht te krijgen in de verborgen krachten en dynamieken die een rol spelen bij jou als hooggevoelig mens. Je kunt je persoonlijke vraag opstellen maar ook veel leren als representant en als toeschouwer van de opstelling. Op deze manieren kun je je vraag tegenkomen en antwoorden ontvangen.


Herhalende patronen

Op onbewuste lagen kunnen er in je leven allerlei dynamieken en patronen meeresoneren. Wil je deze dynamieken en patronen leren kennen en daarin meer autonomie verwerven zodat je vrijere keuzes kan maken? Het kan je helpen om steviger te staan in je dagelijks leven.


Wat is een familieopstelling?

In onze gedragspatronen, neigingen en automatische reacties spelen halfbewuste en onbewuste dynamieken en patronen mee. Die kunnen te maken hebben met de familie waar wij uit komen, de organisatie/praktijk waarin we werken, of een ander systeem waarin we ons bevinden. Deze dynamieken en patronen hebben invloed op onze psychische en lichamelijke gezondheid en op onze bejegening naar andere mensen.

Met een systeemopstelling kan deze dynamiek bewust beleefd en gezien worden. Hierdoor verandert onze verhouding tot het systeem en kunnen we innerlijke vrijheid verwerven die doorwerkt in ons dagelijks leven. In sommige gevallen kan dit inzicht echt een verlossing zijn.


Praktische informatie:
kosten: € 95,00 incl btw. inclusief drankjes. Lunch inbegrepen. We werken met een kleine groep

locatie: Sparenbergstraat 50, Haarlem 

Aanmelden verplicht

Gratis parkeren

Deze activiteit vond plaats op
zondag 7 april 2019

10:00 - 14:00

€ 95,-

Contactgegevens

Contact gegevens

023-5279555
06-52451214
www.kunsttherapiehaarlem.nl

Adres activiteit

Sparenbergstraat 50
2023 JW Haarlem

Plattegrond

terug naar agenda
''Slechts hij die harp speelt leert harp spelen.''

Aristoteles

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Geïnspireerd doorAntroposofie
Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica