terug naar Inspirerend

'Over de redding van de ziel’ | Bernard Lievegoed

Boekrecensie Mirte Madelief van Zundert

De boodschap van Lievegoed aan de mensheid is om vanuit een helder bewustzijn in het leven de dingen die op ons pad komen aan te gaan

Op Mirte Madelief van Zundert, docent/trainer/bestuurder bij de School-vAK, heeft het boek ‘Over de redding van de ziel’ van Bernard Lievegoed een onuitwisbare indruk gemaakt: “De boodschap van Lievegoed aan de mensheid is om vanuit een helder bewustzijn in het leven de dingen die op ons pad komen aan te gaan.”

“Dit boek gaat over de periode waarin we nu leven, de jaren 2020 tot en met 2040. Bernard Lievegoed schrijft over de Weg van Manou, de weg van het Hart. De boodschap is dat de liefde de redding is van de mensenziel. Zodat de mens uiteindelijk niet ten onder gaat.

Niet voor niets heb ik ‘Over de redding van de ziel’ drie keer in één ruk uitgelezen. Het boek is in heldere, toegankelijke taal geschreven

Er komt veel op ons af

Op maandag 12 december 2022 was het 30 jaar geleden dat Bernard Lievegoed stierf. Op zijn sterfbed heeft hij door Jelle van der Meulen laten optekenen dat het er voor de mens nu op aankomt. Na zijn dood is hierover het discussieboek ‘De Oproep van Bernard Lievegoed’ geschreven. Ook dit discussieboek grijpt me erg aan. Het confronteert me met het gegeven dat we als mensen veel te doen hebben; wat komt er veel op ons af.

Boodschap resoneert

Niet voor niets heb ik ‘Over de redding van de ziel’ drie keer in één ruk uitgelezen. Het boek is in heldere, toegankelijke taal geschreven; in tegenstelling tot sommige ingewikkelde teksten van Steiner. Interessant is ook dat als ik mensen in mijn omgeving over dit boek spreek, dat iedereen het herkent in zijn of haar eigen leven. Het resoneert.

Vanuit liefde dingen aangaan

Voor mij betekent de weg van het hart gaan om vanuit een helder bewustzijn met beide benen in het leven de dingen die op ons pad komen aan te gaan. Maar wel met liefde. Dit betekent niet met alle winden meewaaien, maar ook duidelijke beslissingen nemen. Maar wel in afstemming met de geestelijke wereld en het aardse leven. De boodschap van Lievegoed aan de mensheid is om zelf actief verbinding te maken met de geestelijke wereld. Iedereen zou dit boek moeten lezen!”

Mirte Madelief van Zundert is als docent/trainer/bestuurder verbonden aan de School-vAK (School voor Antroposofische Kinderopvang & Onderwijsassistenten Vrijeschool): www.school-vak.nl

Over de redding van de ziel vat het levenslange streven van Bernard Lievegoed samen: de integratie van antroposofie en maatschappij ten dienste van een betere wereld.
ISBN: 9789060388365

Inspirerende Boeken

terug naar Inspirerend
advertenties & nieuwsbrief

Door antroposofie geïnspireerde initiatieven in Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica.