terug naar Kinderopvang

Kinderopvang de Wonderberk


102 | Kinderopvang de Wonderberk in Haarlem. Wij bieden kinderdagopvang, halve dagopvang (peutergroepen) en buitenschoolse opvang aan op basis van de antroposofie. openingstijden, contactgegevens, plattegrond
Wij bieden kinderdagopvang, halve dagopvang (peutergroepen) en buitenschoolse opvang aan op basis van de antroposofie.

informatie

Het initiatief voor kinderopvang de Wonderberk is in 2007 ontstaan vanuit een groep ouders die behoefte hadden aan een vertrouwde opvangplek op antroposofische basis in Haarlem. Ruim vijf jaar later, in september 2012, is de Wonderberk geopend in een prachtige, volledig verbouwde voormalige pastorie op de Rijksstraatweg in Haarlem.

Inmiddels is hier onze locatie op de Korte Verspronckweg in Haarlem bijgekomen en zijn we gestart met 2 groepen in Castricum. Kinderopvang de Wonderberk biedt dagopvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar, peutergroep/halve dagopvang voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Op deze manier willen we een vloeiende doorstroming mogelijk maken voor de kinderen. Ons uitgangspunt hierbij is het bieden van een vertrouwd, prettig en veilig 'tweede thuis’. Kenmerkend voor onze kinderopvang is dat we voornamelijk met natuurlijke materialen werken zoals houten speelgoed, zijde, wol en katoen. Hierdoor wordt de ontwikkeling van de fantasie en creativiteit gestimuleerd. Er wordt gezorgd voor rust en een vast dagritme waardoor de dagen zich op een vertrouwde manier voltrekken. De pedagogisch medewerkers bakken brood met de kinderen en de levensmiddelen/verzorgingsproducten zijn uitsluitend biologisch(-dynamisch).

De kinderdagopvanggroepen zijn verticaal of horizontaal opgebouwd. In iedere kdv-groep worden kinderen van 0 t/m 2 jaar of van 2 t/m 4 jaar opgevangen (resp. maximaal 8 en 13 kinderen per groep met 2 leidsters). Wij hebben 4 buitenschoolse opvang-groepen voor kinderen in de basisschoolleeftijd (maximaal 18 tot 20 kinderen per groep).

We hebben 3 peutergroep/halve dagopvang groepen, maximaal 16 kinderen onder de hoede van twee leidsters in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar met de intentie om de peuters alvast een beetje te laten wennen aan een schoolse setting zoals dat in hun toekomstige kleuterklas het geval zal zijn.

Kinderopvang de wonderberk heeft 3 locaties:

Rijksstraatweg
Rijksstraatweg 26
2022 DA Haarlem

Korte Verspronckweg
Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS  Haarlem

Castricum
Dokter van Nieveltweg 20
1901 GD  Castricum

Contact & Openingstijden

Contact gegevens

Kinderopvang de Wonderberk
Katinka Deibel
Rijksstraatweg 26
2022 DA Haarlem
023 - 8200955
info@wonderberk.nl
www.wonderberk.nl

Openingstijden

maandag:07:30 - 18:00
dinsdag:07:30 - 18:00
woensdag:07:30 - 18:00
donderdag:07:30 - 18:00
vrijdag:07:30 - 18:00
zaterdag:gesloten
zondag:gesloten

Uizonderingen


Uitzonderingen;
De Wonderberk is gesloten op nationale feestdagen, de week tussen Kerst en Nieuwjaar en om 16:30 gesloten op pakjesavond en Kerstavond (indien dit op een doordeweekse dag valt).

Plattegrond

terug naar Kinderopvang
''Alleen die geven kan is vrolijk. ''

Johann Wolfgang
von Goethe

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Geïnspireerd doorAntroposofie
Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica.