terug naar agenda

Marijke de Vries kunstzinnige therapie beeldend

medische conferentie ode aan de vitaliteit


medische conferentie ode aan de vitaliteit Marijke de Vries kunstzinnige therapie beeldend
In deze conferentie richten we eerst onze aandacht op vitaliteit zelf. Wat is vitaliteit eigenlijk? In onderzoek naar vitaliteit staan de begrippen veerkracht, energie en motivatie centraal.

Informatie

Aandacht voor veerkracht, energie en motivatie

Vitaliteit is vaak zo vanzelfsprekend, tot er opeens extreme vermoeidheid is of slaapstoornissen of concentratieproblemen of… vul maar in. Dan beseffen we hoe vitaliteit de basis is van ons leven. In de gezondheidszorg is er in de laatste jaren steeds meer aandacht voor vitaliteit. Bijvoorbeeld in de focus op leefstijl en preventieve maatregelen. Dit thema is echter niet alleen voor werkers in de gezondheidszorg van belang, maar ook voor pedagogen. Onze leerlingen, studenten, patiënten en cliënten lijden dikwijls onder verlies van vitaliteit. En wijzelf als hulpverlener, leerkracht, begeleider? Wat kun je zelf doen om veerkrachtig en gemotiveerd te blijven?

In deze conferentie richten we eerst onze aandacht op vitaliteit zelf. Wat is vitaliteit eigenlijk? In onderzoek naar vitaliteit staan de begrippen veerkracht, energie en motivatie centraal. We gaan in op de problematiek van verlies van vitaliteit en welke leefstijl en therapieën ter versterking ontwikkeld zijn. Wat kunnen we vanuit antroposofische visie hieraan bijdragen?

We hebben in het vierledige mensbeeld het concept van de etherische organisatie met de zeven levensprocessen ter beschikking. Van daaruit is een brug te slaan tussen lichamelijke en psychische processen. Dat kan ons inspireren voor aanvullende diagnostiek en behandeling.

Kom ook en doe mee aan deze vitale dag! Er is veel te beleven: kunst, beweging, uitwisseling, boeiende sprekers en werkgroepen waar je vitaliteit wordt versterkt. En waar je vooral ook ideeën en praktische handvatten uitwisselt voor je werk. 

                             

In de ochtend zal ik een werkgroep geven over de vitaliserende kracht van plantenverf.


Werkgroep: Genieten van kleur, schilderen met plantenverf

Vitaliteit komt niet van buiten, maar zit in de mens zelf.

Ieder mens bezit de bron van deze vitaliteit. Door kunstzinnig te werken is het mogelijk om deze levensbron weer aan te boren. Plantenverf ademt je ziel diep in, waardoor je ziel zich kan verbinden met je hele wezen. Je wordt aangesproken om alle wezenlijke lagen in jezelf doelbewust in beweging te brengen.

In deze workshop zal op eenvoudige wijze geschilderd worden met plantenverf. De oefening wordt in stapjes opgebouwd waardoor je meer kunt genieten van de rijkdom van de plantenkleuren en van het schilderproces.

Geen ervaring nodig om mee te doen. Laat je verrassen.


Locatie: Geert Groote College, 
Fred. Roeskestraat 84, Amsterdam


De voorbereidingsgroep: sectie gezondheidszorg Antroposofische Vereniging, Academie AG, Lectoraat AG, Scillz, Plegan en NVAZ

Deze activiteit vond plaats op
zaterdag 2 februari 2019

10:00 - 17:00

gratis

Contactgegevens

Contact gegevens

023-5279555
06-52451214
www.kunsttherapiehaarlem.nl

Adres activiteit

Fred. Roeskestraat 84
1076 ED Amsterdam

Plattegrond

terug naar agenda
''De langste weg is de weg naar binnen''

Dag Hammerskjöld,
'Merkstenen'

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Geïnspireerd doorAntroposofie
Noord-Holland

Vormgeving en ontwikkeling door Ginolica